Wanneer spreekt men van een verminderde huidconditie?

We spreken van een verminderde huidconditie als de kwaliteit en de gezondheid van de huid niet in balans zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u last heeft van een droge huid of gedehydrateerde huid, een vette huid, een doffe huid of indien er sprake is van grove poriën.

Onder invloed van verschillende factoren kan de gezondheid van de huid verminderen. De meest voorkomende oorzaken zijn (overmatige) blootstelling aan de zon, het niet correct of onvoldoende verzorgen van de huid met producten en verkeerde voeding. Ondanks dat niet al deze factoren door ons als huidtherapeuten te beïnvloeden zijn, zorgt de combinatie van een juiste behandeling en de juiste producten ervoor dat uw huidconditie verbeterd. Dit resulteert in een gezonde huid die straalt, goed gehydrateerd is en egaal oogt.

Bij Derma2care bieden wij verschillende behandelingen om uw huidconditie te verbeteren.

verschil tussen de huidtherapeut en schoonheidsspecialiste

Droge of gedehydrateerde huid

Een droge en gedehydrateerde huid, ook wel vochtarme huid, worden vaak door elkaar gehaald. Bij een droge huid is er een tekort aan vet. De huid is hierdoor niet goed beschermd waardoor vocht uit de huid naar buiten kan treden. Een droge huid is daardoor ook vaak gedehydrateerd, waardoor er naast een tekort aan vet ook een tekort aan vocht kan zijn. Wanneer de huid onvoldoende vocht vasthoudt wordt de huid gevoeliger. Dit kan zich kenmerken door een rode, geïrriteerde en droog aanvoelende huid. Wanneer de huid droog en/of gedehydrateerd is, is het zaak om de huidbarrière weer te herstellen met de juiste behandelingen en producten. Gebruik van de juiste ingrediënten is hierbij essentieel.

Om een droge en/of gedehydrateerde huid optimaal te behandelen wordt een Natural Skin Glow behandeling of een kuur chemische peelings geadviseerd.

Vette huid

Het merendeel van de mensen heeft een te vette huid, waarbij er teveel talg aanwezig. Een vette huid wil echter niet zeggen dat deze goed gehydrateerd is. Een vette huid kan namelijk ook gedehydrateerd zijn. Bij een te vette huid kan de huid gaan glimmen en kunnen poriën verstopt raken. In het ergste geval resulteert dit in puistjes die kunnen gaan ontsteken. Het is daarom erg belangrijk om een vette huid op de juiste manier te behandelen. Het ingrediënt salicylzuur speelt hierbij vaak een essentiële rol. Wij adviseren om naast de behandelingen dagelijks een exfoliant te gebruiken met salicylzuur.

Naast de producten voor thuisgebruik kunt u een kuur chemische peelings ondergaan.

Doffe en grauwe huid

Door stress, zon en/of verkeerde huidverzorging kan de huid haar glans verliezen en er dof en grauw uitzien. Vaak is een doffe en grauwe huid het resultaat van een te dikke opperhuid (epidermis). De bovenste laag van onze opperhuid bestaat namelijk uit dode huidcellen (corneocyten). Wanneer deze dode huidcellen zich teveel opstapelen verliest onze huid haar glans. Om dit te verhelpen is het belangrijk om de huid voldoende te exfoliëren. Een exfoliant is een ingrediënt dat dode huidcellen verwijdert waardoor de opperhuid weer de juiste dikte krijgt. Wij adviseren om dagelijks een exfoliant te gebruiken met glycolzuur.

Naast producten voor thuisgebruik zorgen de volgende behandelingen ervoor dat uw huid weer zijn gezonde glans terugkrijgt: een Natural Skin Glow behandelingchemische peeling, microdermabrasie of Erbium:YAG laserbehandeling.

Grove poriën

Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter worden en meer zichtbaar zijn. De twee belangrijkste oorzaken van grove poriën, naast het hebben van aanleg, zijn:

  • Verlies van collageen (door bijvoorbeeld zonschade en het ouder worden). De huid wordt slapper met niet alleen rimpels tot gevolg; ook de poriën kunnen daardoor uitzakken.
  • Verstopte poriën; door bijvoorbeeld make-up of een verhoogde talgproductie (vette huid, acne). Grove poriën zijn dan ook vaak te vinden rond de neus en op de T-zone.

In eerste instantie is het belangrijk dat de talgproductie gereduceerd wordt, waardoor de poriën minder snel verstopt raken en de poriewanden niet verder oprekken. Door een chemische peeling, zoals bijvoorbeeld een salicylzuur of glycolzuur peeling, zullen de poriën minder snel verstopt raken.

Om de huidstructuur te verstevigen is het belangrijk dat de collageen en elastine aanmaak in de diepere huidlagen gestimuleerd wordt. Afhankelijk van uw huidtype en de ernst van de klacht kunnen we gebruik maken van de fractionele Erbium:YAG laser, de Erbium:Glass laser of de CO2 laser. Deze fractionele lasers schieten een groot aantal hele kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht. Deze minuscuul kleine wondjes genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageenaanmaak krijgt een gigantische boost. Hierdoor zal uw huidstructuur aanzienlijk worden verbetert en zullen grove poriën worden verfijnd.*

Contact met Derma2care

Wilt u bij ons terecht om uw huidconditie te verbeteren? Neem contact met ons op.

Wij dragen graag bij aan een gezonde en stralende huid!

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.