Vergoedingen huidtherapie en laserbehandelingen


Aanvullende verzekering

Veelal komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dit is echter afhankelijk van de zorgverzekering, indicatie en behandelingOm voor vergoeding in aanmerking te komen dient u aanvullend verzekerd te zijn. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft.

De zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering in veel gevallen een groot gedeelte van acnebehandelingen, camouflagetherapie en ontharingsbehandelingen, zoals laserontharing en elektrische epilatie, in het gezicht.

De huidtherapeuten bij Derma2care zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici; dit is van belang om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Vergoedingen huidtherapie

Vergoedingen zorgverzekeraars 2019

Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen of u recht hebt op vergoeding en zo ja, welke kosten er in uw polis gedekt zijn. Voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar kunt u gebruik maken van de lijst hieronder.

Geen verwijzing nodig

Sinds 2011 zijn huidtherapeuten direct toegankelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Wanneer een patiënt zich zonder verwijzing wendt tot de huidtherapeut, wordt de algemene anamnese uitgebreid met een screeningsonderzoek betreffende huidaandoeningen. Indien nodig, zal de patiënt verwezen worden naar de huisarts.