Vaatjes in het gezicht: Derma2Care behandelt ze veilig en effectief!

Voelt u zich ook zo ongemakkelijk met die rode wangen die onder invloed van diverse factoren alleen maar meer zichtbaar worden of die vaatjes bij de neus? Heeft u geen zin meer om deze altijd te moeten camoufleren met make-up? Derma2Care biedt u de oplossing voor vaatjes in het gezicht! Middels het juiste behandelplan wordt deze roodheid op een veilige en doeltreffende manier onder controle gebracht.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De behandeling bij Derma2Care bestaat uit licht- en/of lasertherapie die doelbewust de vaatstructuur verhit waardoor de roodheid in de huid afneemt. Bij alle drie de verschillende behandelmethoden wordt er gebruik gemaakt van licht wat in de huid wordt omgezet in warmte. Deze warmte verhit de vaatwand waardoor de vaten stollen en er geen bloed meer doorheen kan lopen. Binnen twee weken na de behandeling worden de vaatjes door het lichaam zelf afgebroken en afgevoerd.

Welke huidreactie kan ik na de behandeling verwachten?

Na de behandeling van de vaatjes in het gezicht is de huid vaak rood en kan er lichte zwelling zichtbaar zijn door de warmte die er in de huid is gekomen. Deze reacties trekken meestal na enkele uren weer weg, maar de huid kan indien gewenst na de behandeling gecamoufleerd worden met de Lycogel. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De roodheid zal na een aantal behandelingen minder zichtbaar worden. Afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes is ook het resultaat. Gemiddeld zijn er zo’n 3 behandelingen nodig met een interval van 3 tot 4 weken, maar bij veel roodheid in de huid zullen mogelijk meer behandelingen nodig zijn. Het aantal benodigde behandelingen is ook afhankelijk van het type roodheid in de huid. Is er bijvoorbeeld sprake van Rosacea en/of Couperose dan spreken we van een chronisch beloop en zal onderhoud noodzakelijk zijn.

Behandeling Rosacea

Bij Derma2Care is een speciaal behandeltraject opgesteld voor de behandeling van Rosacea. Dit traject bestaat uit drie verschillende onderdelen en richt zich op het stabiliseren van de barrièrelaag, ook wel de beschermingslaag van de huid genoemd. De combinatie van de drie verschillende behandelingen zorgt ervoor dat de Rosacea onder controle wordt gebracht.

1.      Productgebruik ZO SKIN HEALTH Rosacea Protocol

Belangrijk is dat de barrièrelaag van de huid versterkt wordt. Wij adviseren daarom dagelijks producten te gebruiken die deze versterken, maar die ook de roodheid en eventuele ontstekingen reduceren.

2.      DermaQuest MangoBrite Resurfacer

Deze peeling bestaat uit o.a. MangoEnzymen die de dode huidcellenlaag verwijderen en Melkzuur die de huidbarrière versterkt, hydrateert en de Demodexmijt aanpakt. De huid zal hierdoor gladder aanvoelen en de zichtbare roodheid zal afnemen.

3.      Intense Pulsed Light (IPL)

Naast het reduceren van de roodheid pakt IPL ook de Demodexmijt aan.

Bent u geschikt voor een vaatbehandeling?

De vaatbehandelingen zijn geschikt voor alle huidtypen zolang het contrast tussen de roodheid en huid maar groot genoeg is.

Heb ik voor deze behandeling recht op vergoeding?

De behandeling van roodheid in het gezicht wordt soms vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Kijk voor meer informatie over de vergoeding in uw polisvoorwaarden. Tijdens het consult kunnen onze huidtherapeuten u vertellen welk recht op vergoeding u heeft.

Tarieven

Tijdens een consult zal de huidtherapeut met u bespreken welke behandeling het meest geschikt voor u is en ook de tarieven en eventueel aanvullende mogelijkheden met u doornemen. U vindt al onze tarieven op deze pagina.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze behandeling? Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten! U bent van harte welkom!