Jasmijn Perdok

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

Als kind vond ik het al leuk om dingen met haar en huid te doen. Bij vriendinnen maakte ik allerlei haarcreaties en ik maakte ze graag op. Ook vond ik alles wat je op je huid of haar kon smeren heel interessant. Toch dacht ik dat het vak van schoonheidsspecialiste of kapper me te weinig diepgang zou geven.

Toen ik hoorde over de opleiding huidtherapie, bleek dit een schot in de roos. Buiten het bezig zijn met huid en haar is het vooral mensen helpen. Huidaandoeningen kunnen ook mentale klachten en sociale belemmeringen geven en om mensen hiermee te kunnen helpen geeft mij heel veel voldoening.

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

Als tiener heb ik wel milde acneklachten gehad. Voor mijn gevoel had ik hele erge acne en dacht ik dat dit het enige dat dat iedereen zag. Ik denk dat deze ervaring me helpt om me in te kunnen leven in mensen met milde of ernstige huidklachten. Ik weet hoe vervelend het kan zijn voor iemand als er iets met z’n huid aan de hand is. En dat de ernst van de klacht niet altijd iets zegt over hoe iemand dit zelf beleeft.

Welke behandelingen onderga je zelf?

Ik denk dat ik bijna alle behandelingen die we aanbieden heb ondergaan. Het wordt bij Derma2Care ook gestimuleerd om alle behandelingen die we uitvoeren zelf te ondergaan, zodat we weten wat de cliënten voelen. Ik denk dat dit de kwaliteit van de zorg die we leveren, ten goede komt.

Zelf probeer ik met enige regelmaat een chemische peeling te doen voor mijn gezicht en wil ik ook de behandelingen met de Erbium:Glass laser weer oppakken. Na de zomer behandel ik vaak wat pigmentvlekjes op mijn gezicht en decolleté met een pigmentlaser.

Naast Jasmijn Perdok werken er nog meer huidtherapeuten bij Derma2Care. Lees hier de andere verhalen.

Blogs

rode huid

Hoe kom ik aan zo’n rode huid?

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Hoe kom ik aan zo'n rode huid? Heeft u last van een rode huid? Dit gaat u waarschijnlijk extra storen in het najaar, wanneer de zongebruinde kleur langzaam van uw…
rimpels verminderen met de co2 laser

Rimpels verminderen met de CO2 laser

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Rimpels verminderen met de CO2 laser De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met…
ingegroeide haren

Ingegroeide haren

| Blog, Blog - Acne, Blog - ongewenste haren | No Comments
Ingegroeide haren U heeft ze vast wel eens gezien, de haren die horizontaal onder de huidoppervlak liggen. De haar is uitgegroeid, maar komt niet in zijn geheel door de huid…
Derma2Care