Chantal van Renen

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

De huid heb ik altijd interessant gevonden. Het is het grootste orgaan wat wij bezitten. Doordat ik in het dagelijks leven zag welke huidproblemen er waren, werd ik erg benieuwd naar de oplossing hiervan. Dat was voor mij de reden om huidtherapeut te worden.

Gedurende de jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van allerlei soorten huidproblematiek. Of het nu gaat om het behandelen van een acne huid, littekens, overbeharing, lymfoedeem, een huid met couperose of hyperpigmentatie, voor mij is het elke keer weer een uitdaging om een optimaal resultaat te behalen met de behandelingen.

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

Gelukkig heb ik een huid die niet veel klachten geeft. Dat neemt niet weg dat ik me erg bewust ben van het feit dat het hebben van een huidaandoening vaak psychosociale aspecten met zich mee brengt. Gevoel van schaamte en onzekerheid spelen een rol.

Ik ben daarom niet alleen met de huid bezig, maar ook met de persoon waarvan de huid is. Op die manier help ik mensen door ervoor te zorgen dat ze zowel letterlijk als figuurlijk beter in hun vel (huid) komen te zitten. En dat maakt het werk zo dankbaar!

Welke behandelingen onderga je zelf?

Ik heb al verschillende behandelingen ondergaan met als reden dat ik het belangrijk vind om te weten hoe het voelt en hoe de huid daarop reageert. Op die manier kan ik de cliënt beter begeleiden tijdens de behandelingen.

Naast Chantal van Renen werken er nog meer huidtherapeuten bij Derma2Care. Lees hier de andere verhalen.

Blogs

egale benen

Egale benen? Deze behandelingen maken het waar!

| Blog, Blog - Laser, Blog - ongewenste haren | No Comments
Egale benen? Deze behandelingen maken dit waar! In het voorjaar krijgen wij veel vrouwen op consult met de vraag welke behandelingen geschikt zijn voor het krijgen van egale benen. Wij…
onderkin

Zo komt u van uw onderkin af!

| Blog | No Comments
ZO KOMT U VAN UW ONDERKIN AF! Kauwgom kauwen, kusjes therapie en miauwen als een kat zijn allemaal manieren waarvan gezegd wordt dat uw onderkin verminderd. Wij geloven hier niet…
haren op mijn gezicht

‘Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht’

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
'Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht' “Als ik me niet scheer, zie je de haren op mijn gezicht heel duidelijk zitten. Dat geeft me toch het gevoel…
Derma2Care