Chantal van Renen

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

De huid heb ik altijd interessant gevonden. Het is het grootste orgaan wat wij bezitten. Doordat ik in het dagelijks leven zag welke huidproblemen er waren, werd ik erg benieuwd naar de oplossing hiervan. Dat was voor mij de reden om huidtherapeut te worden.

Gedurende de jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van allerlei soorten huidproblematiek. Of het nu gaat om het behandelen van een acne huid, littekens, overbeharing, lymfoedeem, een huid met couperose of hyperpigmentatie, voor mij is het elke keer weer een uitdaging om een optimaal resultaat te behalen met de behandelingen.

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

Gelukkig heb ik een huid die niet veel klachten geeft. Dat neemt niet weg dat ik me erg bewust ben van het feit dat het hebben van een huidaandoening vaak psychosociale aspecten met zich mee brengt. Gevoel van schaamte en onzekerheid spelen een rol.

Ik ben daarom niet alleen met de huid bezig, maar ook met de persoon waarvan de huid is. Op die manier help ik mensen door ervoor te zorgen dat ze zowel letterlijk als figuurlijk beter in hun vel (huid) komen te zitten. En dat maakt het werk zo dankbaar!

Welke behandelingen onderga je zelf?

Ik heb al verschillende behandelingen ondergaan met als reden dat ik het belangrijk vind om te weten hoe het voelt en hoe de huid daarop reageert. Op die manier kan ik de cliënt beter begeleiden tijdens de behandelingen.

Naast Chantal van Renen werken er nog meer huidtherapeuten bij Derma2Care. Lees hier de andere verhalen.

Blogs

co2 laser bij acne

CO2 laser bij acnelittekens

| Blog | No Comments
CO2 LASER BIJ ACNELITTEKENS Het is al vervelend genoeg als u last heeft van acne, laat staan dat er acnelittekens achterblijven. Helaas kan er, theoretisch gezien, na iedere pukkel een…
beginnende huidveroudering

Interview over beginnende huidveroudering

| Blog | No Comments
Huidtherapeuten Denise en Sophie interviewen elkaar over beginnende huidveroudering Denise (links) en Sophie (rechts) zijn beide werkzaam als huidtherapeute bij Derma2Care. Tijdens dit interview hebben wij gevraagd naar hun visie…
rode huid

Hoe kom ik aan zo’n rode huid?

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Hoe kom ik aan zo'n rode huid? Heeft u last van een rode huid? Dan gaat u zich hier in het najaar waarschijnlijk extra aan storen. Dit komt omdat de…
Derma2Care