Chantal van Renen

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

De huid heb ik altijd interessant gevonden. Het is het grootste orgaan wat wij bezitten. Doordat ik in het dagelijks leven zag welke huidproblemen er waren, werd ik erg benieuwd naar de oplossing hiervan. Dat was voor mij de reden om huidtherapeut te worden.

Gedurende de jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van allerlei soorten huidproblematiek. Of het nu gaat om het behandelen van een acne huid, littekens, overbeharing, lymfoedeem, een huid met couperose of hyperpigmentatie, voor mij is het elke keer weer een uitdaging om een optimaal resultaat te behalen met de behandelingen.

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

Gelukkig heb ik een huid die niet veel klachten geeft. Dat neemt niet weg dat ik me erg bewust ben van het feit dat het hebben van een huidaandoening vaak psychosociale aspecten met zich mee brengt. Gevoel van schaamte en onzekerheid spelen een rol.

Ik ben daarom niet alleen met de huid bezig, maar ook met de persoon waarvan de huid is. Op die manier help ik mensen door ervoor te zorgen dat ze zowel letterlijk als figuurlijk beter in hun vel (huid) komen te zitten. En dat maakt het werk zo dankbaar!

Welke behandelingen onderga je zelf?

Ik heb al verschillende behandelingen ondergaan met als reden dat ik het belangrijk vind om te weten hoe het voelt en hoe de huid daarop reageert. Op die manier kan ik de cliënt beter begeleiden tijdens de behandelingen.

Naast Chantal van Renen werken er nog meer huidtherapeuten bij Derma2Care. Lees hier de andere verhalen.

Blogs

scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?  Iedereen herkent het wel: scheren is een makkelijke en snelle oplossing, maar de haren voelen stugger aan en groeien vrij…
huidberscherming tijdens wintersport

Huidbescherming tijdens wintersport

| Blog | No Comments
HUIDBESCHERMING TIJDENS WINTERSPORT! Wie denkt dat de huid alleen door de zomerzon schade op kan lopen, heeft het mis. Juist de winterzon is fel en daarom gevaarlijk. Niet alleen tijdens…
dermaquest

Is een chemische peeling echt zo ‘chemisch’?

| Blog, Blog - Peeling | No Comments
Is een chemische peeling echt zo 'chemisch'? Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op…
Derma2Care