Pigment laserbehandeling: veilig een egale huid

Door middel van een IPL of laserbehandeling worden pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken, café-au-lait pigmentatie of storende sproeten veilig en doeltreffend verwijderd voor een egale huid.*

Pigment laserbehandeling voor u?

Donker gekleurde pigmentenvlekken kunnen zowel op het gezicht, de handen als het lichaam efficiënt worden verwijderd in slechts een aantal behandelingen.* We behandelen het overmatige pigment door middel van warmte zonder dat de omliggende huid hier hinder van ondervindt of door beschadigd raakt. Het donkere pigment van de pigmentvlekken absorbeert het licht van de laser of IPL waardoor het overtollige pigment verwarmd en opgeruimd wordt door het lichaam. Het resultaat is na 14 dagen al zichtbaar.* Afhankelijk van uw specifieke vorm en gebied van pigmentatie adviseert de huidtherapeut een laserbehandeling op maat. Oppervlakkige, kleine pigmentgebieden worden bijvoorbeeld behandeld met een andere laser dan voor grotere oppervlakten geadviseerd wordt.

Melasma, ook wel een een zwangerschapsmasker genoemd, kan naast bovenstaande pigmentvlekken ook veilig bij ons behandeld worden. De behandeling kan uitgevoerd worden met de ClearLift Pixel laser of de Erbium:Glass laser. Beide laser maken gecontroleerde warmtekolommen in de huid waardoor het overtollige pigment door het lichaam wordt opgeruimd. Laserbehandelingen worden bij melasma altijd gecombineerd met het gebruik van de juiste producten voor thuis.

Voor en na foto’s

Voor en na een IPL pigmentbehandeling. Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.

harmony-pigment-derma2care

Voor en na een IPL pigmentbehandeling. Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.

Doet een pigmentbehandeling pijn?

De pigment laserbehandeling is goed te verdragen en wordt vaak ervaren als een warme prikkeling. Geplande activiteiten kunnen dan ook meteen opgepakt worden. Direct na de laserbehandeling kan de huid geïrriteerd aanvoelen en rood zijn. Dit verdwijnt na enkele uren. Na afloop kunnen wij uw behandelde huid camoufleren met het product Lycogel. De eerste 10 dagen na de pigmentbehandeling kunnen korstjes ontstaan en kan het pigment donkerder van kleur worden. Met als resultaat: een huid die er rustiger en egaler uitziet.*

Vergoeding & contact

Huidtherapie komt vaak in aanmerking voor vergoeding wanneer u aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar, indicatie en behandeling. Bekijk ons vergoedingenoverzicht of neem contact op met uw verzekeraar om hier meer over te weten. Wilt u meer weten over de de pigment laserbehandeling of huidtherapie in het algemeen neem dan contact met ons op.

Tarieven

Video pigmentbehandeling Derma2care

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.