Huidtherapie Derma2Care

Derma2Care zegt het al: zorg voor de huid. Met tien vestigingen in Noord-Holland verzorgen we met een professioneel team deskundige huidtherapeutische behandelingen, laserbehandelingen en vetbevriezings behandelingen afgestemd op uw behoeften. Naast huidtherapie van topkwaliteit vinden we persoonlijk contact zeer belangrijk.

De huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd bij de kwaliteitswet BIG. Renske Ypma richtte, na jarenlange werkervaring in de huid- en lasertherapie, de praktijk in 2003 op en heeft met Derma2Care een multidisciplinaire samenwerking opgebouwd met artsen, dermatologen en plastisch chirurgen uit onder andere het OLVG, Spaarne Gasthuis, Ziekenhuis Amstelland, de Jan van Goyen Kliniek, het Esthetisch Centrum Jan van Goyen, huidziekenhuis Dermicis en Kliniek Bloemingdael. Tevens heeft Derma2Care een samenwerkingsverband met het genderteam van het VUMC voor het ontharen van transgenders.

huidtherapie

Specialisatie in huidtherapie

Onze huidtherapeuten hebben zich breed gespecialiseerd. Onder andere in laserbehandelingen en Intense Pulsed Light (IPL) behandelingen. Door een divers en volledig aanbod aan laserbehandelingen zoals laserontharing, couperoselaserbehandeling en pigmentbehandeling kunnen we huidproblemen zoals vaatafwijkingen, roodheid, pigmentproblemen, littekens, huidveroudering, ongewenste tatoeages en (over)beharing op een doeltreffende en veilige wijze behandelen.

Derma2Care is als praktijk voor huidtherapie en laserbehandelingen lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH) en lid van de Dutch Aesthetic Laser Association (DALA). Dit is de Nederlandse beroepsvereniging die zich inzet voor de kwaliteit van laser-, licht- en energiebehandelingen.

Up-to-date behandeltechnieken

Om de beste huidzorg te bieden werken wij met geavanceerde behandelapparatuur en houden we ontwikkelingen binnen de laser- en huidtherapie nauwlettend in de gaten. Door congressen, symposia en bij- en nascholingsdagen bij te wonen is onze kennis altijd up-to-date.

U bent bij Derma2Care in goede ‘huidtherapeutische’ handen. Heeft u vragen over huidproblemen of behandelingen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen, nieuws & acties? U kunt zich onderaan de pagina aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Wat is een huidtherapeute?

Een huidtherapeute behandelt patiënten met een huidziekte of beschadigde huid. Tot de zeventiger jaren konden patiënten met huidproblemen alleen terecht bij een plastisch chirurg of een dermatoloog. Door de kennis van diverse disciplines te combineren is het beroep huidtherapie ontstaan.

Huidtherapie omvat een degelijke kennis van medisch-biologische, pathologische en therapeutische aspecten van de huid en omringende weefsels. Doel van een huidtherapeutische behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening.

Een huidtherapeut heeft een vierjarige HBO-opleiding gevolgd en kan werken in een eigen praktijk, in een groepspraktijk, in een gezondheidscentrum of in een ziekenhuis. De huidtherapeuten van Derma2Care zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg(wet BIG, artikel 34).