Behandel Melasma effectief en veilig!

Derma2Care heeft onderzoek gedaan naar de meest effectieve manier om Melasma te behandelen. Dit heeft geresulteerd in het hieronder geschreven behandelplan. Tijdens een kosteloos consult wordt dit behandelplan voor u op maat gemaakt en geven wij advies over hoe dit resultaat behouden kan worden.

 

Wat is Melasma?

Melasma, of beter bekend als een ‘zwangerschapsmaker’, is een vorm van hyperpigmentatie die te herkennen is aan donkere, grillig vormige vlekken op het voorhoofd, de jukbeenderen en de bovenlip. Dit komt voornamelijk bij vrouwen voor, omdat de vlekken ontstaan door de combinatie van hormonale factoren en blootstelling aan UV licht. Melasma kan zich zowel in de epidermale (oppervlakkige) als dermale (diepe) huidlagen bevinden.

De oorzaak van Melasma

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van Melasma. De hormoonhuishouding speelt een grote rol. Het komt hierdoor vaak voor tijdens  de zwangerschap, maar kan het ook ontwikkelen door het gebruik van de anticonceptiepil en substitutietherapie. De vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron kunnen de pigmentcellen stimuleren waardoor er een overproductie aan pigment ontstaat en er vlekken zichtbaar worden.
Daarnaast heeft (overmatige) blootstelling aan UV licht een negatieve invloed op het ontwikkelen en verergeren van Melasma. Hierdoor zijn de vlekken in de lente en zomer maanden meer zichtbaar. In de wintermaanden verdwijnt Melasma nooit volledig, maar het is dan wel minder zichtbaar vanwege minder blootstelling aan UV licht.

 

De behandeling

Bij Derma2Care is een speciaal behandeltraject opgesteld voor de behandeling van Melasma. Dit traject bestaat uit drie verschillende onderdelen en richt zich op het oplichten en stabiliseren van zowel het epidermale als dermale deel. De combinatie van de drie verschillende behandelingen zorgt voor langdurige stabilisatie en het effectief oplichten van Melasma.

1.      Productgebruik ZO SKIN HEALTH Brightening Program + Texture Repair

Voorafgaand aan de ZO 3 Step Stimulation Peel en de Erbium:Glass Laser wordt het gebruik van het Brightening Program en Texture Repair producten geadviseerd. Dit programma bevat 4 krachtige producten die de pigmentproductie remmen, de huid egaliseren en het oppervlakkig pigment verminderen. Tevens bereiden deze producten de huid voor op de ZO 3 Step Stimulation Peel. Daarnaast raden wij de Heliocare Ultra D capsules aan.

2.      ZO 3 Step Stimulation Peel

Deze chemische peeling bestaat uit 3 verschillende zuren: salicylzuur, Trichloorazijn zuur (TCA) en melkzuur én het bevat het hoogwaardig retinol (6%). Deze krachtige peeling is zeer geschikt voor de behandeling van Melasma. Binnen 4 tot 7 dagen worden de bovenste huidlagen volledig afgeschilferd waardoor de pigmentvlekken zichtbaar lichter worden. Daarnaast worden de diepere huidlagen gestimuleerd om nieuw, Melasma-vrij weefsel aan te maken.

3.      Erbium:Glass Laser

De Erbium:Glass Laser is een laser die microscopische warmtekolommen in de tweede huidlaag maakt. Hierdoor wordt op een gecontroleerde manier de wondgenezing van de huid gestimuleerd wat resulteert in een versnelde aanmaak van collageen en elastine en het dieper gelegen pigment wordt afgebroken en afgevoerd.

 

Wat kunt u verwachten van het resultaat?

  1. Egalisering van de huidskleur
  2. Oplichting van het Melasma
  3. Zichtbare verbetering van de structuur van de huid
  4. Verfijning van de grove poriën

Melasma wordt gestimuleerd onder invloed van hormonen waardoor het mogelijk is dat het na verloop van tijd terugkeert. Daarom is preventie in dit behandeltraject ook van groot belang! De producten van het ZO SKIN HEALTH Brightening Program en de Texture Repair producten onderdrukken de overproductie van pigment waardoor de kans op het terugkeren van Melasma wordt verkleind. Ook onder invloed van UV licht kan het terugkeren. Het is daarom van groot belang dat de huid zo min mogelijk wordt blootgesteld aan zonlicht. Wij adviseren onze cliënten daarom om dagelijks SPF50 aan te brengen op de huid. Indien de huid meerdere keren per dag wordt blootgesteld aan UV licht is het advies om iedere 2 uur opnieuw de huid te beschermen.

 

Tarieven

Tijdens een consult zal de huidtherapeut met u bespreken welke behandeling het meest geschikt voor u is en ook de tarieven en eventueel aanvullende mogelijkheden met u doornemen.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze behandeling? Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten! U bent van harte welkom!