Uw litteken verbeteren met laserbehandeling

Littekens kunnen cosmetisch storend zijn en zelfs bewegingsbeperkingen met zich meebrengen. Laat uw littekens in beide gevallen doelgericht, veilig en efficiënt verbeteren of zelfs verwijderen door middel van laserbehandeling of littekenmassage.*

Voor en na een littekenbehandeling met de Erbium:Glass laser. Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend. 

Litteken verwijderen met laserbehandeling

Derma2Care is gespecialiseerd in huidbehandelingen door middel van laser. We hebben een professioneel team van huidtherapeuten die met geavanceerd materiaal snel, veilig en nagenoeg pijnloos uw litteken verwijderen.* Dit doen we met de beste apparatuur die voor de huidzorg ontwikkeld is. Door littekenbehandeling wordt de structuur van de huid verbeterd en kleurverschillen geminimaliseerd ongeacht het huidtype of huidskleur.* Veelvoorkomend littekenweefsel zoals bij acnelittekens, operatielittekens of automutilatie littekens kunnen worden gereduceerd. Afhankelijk van het soort litteken kan de huidtherapeut een geschikte behandeling voorstellen.

Bij Derma2care werken we met drie verschillende type lasers met ieder hun eigen kwaliteiten: de Erbium:Glass laser (1565 nm), de Erbium:YAG laser (2940 nm) en de CO2 laser (10.600 nm). Alle lasers worden door het water in de huid geabsorbeerd waardoor in meer of mindere mate gecontroleerde schade in de huid ontstaat. Dit zorgt uiteindelijk voor de stimulatie van collageen en elastine aanmaak waardoor de huidstructuur verbetert.

Fractionele Erbium:Glass laser (ResurFX)

Deze laser maakt allemaal kleine schadekolommen in de dieper gelegen huidlagen (dermis), waarbij de opperhuid (epidermis) minimaal wordt belast. De schadekolommen die ontstaan zijn bijna niet waarneembaar met het blote oog. De hersteltijd is daardoor korter dan bij de Erbium:YAG laser en de CO2 laser. Na de behandeling kan enkele uren roodheid zichtbaar zijn. Dit kunnen onze huidtherapeuten goed camoufleren met Lycogel, waardoor u uw dagelijkse bezigheden direct kunt hervatten.

De Erbium:Glass laser wordt voornamelijk ingezet voor acnelittekens, hypertrofische littekens, operatielittekens en striae. Doordat de opperhuid minimaal wordt belast is deze laser doeltreffend en veilig bij zowel lichte als donkere huidtypen. De behandeling kan het gehele jaar door worden uitgevoerd.

Erbium:YAG laser

In tegenstelling tot de Erbium:Glass laser, verwijdert de Erbium:YAG laser de opperhuid (epidermis) op een zeer gecontroleerde wijze. Tijdens de behandeling wordt het laserlicht geabsorbeerd door het water in de huid, waardoor de opperhuid verdampt en zich vernieuwd. De huid wordt egaler en

steviger. Oppervlakkige litteken, restacne, pigmentvlekken en grove poriën minder zichtbaar. Na de behandeling kunt u 3 tot 7 dagen last hebben van roodheid en kleine oppervlakkige korstjes.

 

CO2 laser

Met de CO2 laser wordt de opperhuid, net als bij de Erbium:YAG laser, (gedeeltelijk) verwijdert. Het voordeel van een CO2 laser is dat deze ook in de diepere huidlagen zorgt voor coagulatie. De CO2 laser is daardoor de meest intensieve laser en wordt ingezet om diepe littekens doeltreffende te behandelen. Na de behandeling kunt 7  tot 14 dagen last hebben van roodheid en oppervlakkige korstvorming.

Omdat de huid de eerste weken na een laserbehandeling extra kwetsbaar is raden wij aan tot 4 tot 12 weken na de behandeling een antizonnebrandcrème te gebruiken. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling. Onze huidtherapeuten voorzien u graag van passend advies tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult. Afhankelijk van uw wensen en behoeften wordt een behandelplan op maat opgesteld. Soms worden verschillende lasers gecombineerd voor optimaal resultaat. 

Voor en na foto’s

harmony_360pixel_4-derma2care1

Voor en na een littekenbehandeling met de Erbium:YAG laser. Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend. 

Doet het verwijderen van een litteken met laser pijn?

Afhankelijk van de intensiteit en het type laserbehandeling kan het gevoel variëren van een intense warmte tot een branderig gevoel. In de meeste gevallen zijn de behandelingen zonder verdoving goed vol te houden. Bij de CO2 laser wordt gebruik gemaakt van een verdovende crème.

Vergoeding en contact

Huidtherapie komt vaak in aanmerking voor vergoeding wanneer u aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van zorgverzekeraar, indicatie en behandeling. Bekijk ons vergoedingenoverzicht of neem contact op met uw verzekeraar om hier meer over te weten. Wilt u meer weten over de behandeling voor het verwijderen van littekens of huidtherapie in het algemeen? Neem dan contact met ons op.

Tarieven

Video littekenbehandeling Derma2care

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.