Beenvaten verwijderen d.m.v. laser

Heeft u last van rode of blauwe haarvaten op de benen? Kom dan langs bij de praktijk van Derma2Care voor een vaatbehandeling! Onze professionele en deskundige huidtherapeuten behandelen beenvaten met doeltreffende laser en Intensed Pulsed Light (IPL) behandelingen.

Beenvaten verwijderen

De werking van een vaatbehandeling bij beenvaten

Bij Derma2Care behandelen we beenvaten door middel van warmte, zonder de omliggende huid te beschadigen. De huidtherapeut kan, afhankelijk van de klachten, zowel laser als IPL behandelingen inzetten. Aan de hand van een uitgebreide screening en onderzoek zal worden bepaald welke (combinatie)behandeling het meest geschikt is voor uw huid.

Nd:YAG Laser

De Nd:YAG laser wordt gebruikt om dieper gelegen vaten, zoals beenvaten of wijnvlekken te behandelen. Door zijn diepe golflengte en specifieke eigenschappen is deze laser in staat de dieper gelegen blauwrode beenvaten te verwarmen en te vernietigen, zonder de omliggende huid te beschadigen.*

IPL 

IPL kan worden ingezet bij oppervlakkige vaatjes. Doordat IPL een minder specifieke werking heeft in vergelijking met een laser, is deze in staat een groot oppervlakte te behandelen en te voorzien van warmte, waardoor de gesprongen oppervlakkige vaatjes vernietigd worden. Dit maakt IPL dan ook zeer geschikt voor het behandelen van meer diffuus verspreide oppervlakkige vaten.*

Door de verschillende vaatbehandelingen worden uw klachten effectief en veilig behandeld. Het licht van de laser of IPL wordt geabsorbeerd door hemoglobine in het bloedvat. Hierdoor stolt het bloed en wordt het opgeruimd door het lichaam.

Voor, tijdens en na de behandeling

De vaatbehandeling is goed te verdragen en wordt door veel mensen ervaren als een warme prikkeling. De behandelde huid is direct na de laser of IPL behandeling rood en kan soms gezwollen zijn door de warmte. Ook kan uw huid branderig of geïrriteerd aanvoelen. Wees 4 weken na de behandeling daarom erg voorzichtig met de zon. Smeer uw huid dagelijks in met een anti-zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minimaal 30. Als u het prettig vindt kunnen wij na het behandelen uw huid camoufleren met het product Lycogel.

Voor en na foto’s

harmony_xl_beenvaten-derma2care

Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend. 

Vergoeding en contact

Huidtherapie komt vaak in aanmerking voor vergoeding wanneer u aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar, indicatie en behandeling. Neem contact op met uw verzekeraar om hier meer over te weten. Wilt u meer weten over de laserbehandeling of huidtherapie in het algemeen neem dan contact met ons op.

Tarieven

Video behandeling beenvaten Derma2care

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.