BlogBlog - Laser

Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet?

By 7 juni 2019 juli 17th, 2019 No Comments
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet

Zo rond het voorjaar als de zon weer begint te schijnen, krijgen wij als huidtherapeuten regelmatig dezelfde vraag gesteld: “Is het veilig om laserbehandelingen tijdens de zomer te ondergaan?” Een hele terechte vraag!

Allereerst is het belangrijk om te beseffen, dat er wereldwijd laserbehandelingen tijdens de zomer worden uitgevoerd, denk maar eens aan gebieden waar het altijd zonnig is, zoals Dubai of Florida. In dit soort landen kampen zowel therapeuten/artsen als cliënten dagelijks met de invloeden van de zon. Het kan dus zeker, maar de vraag is, hoe gaan ze hiermee om?

Wanneer is mijn huid na een behandeling het meest gevoelig voor de zon?

Bij bijna alle behandelingen die wij bij Derma2Care uitvoeren, geven wij een ‘prikkel’ aan de huid. Wij zijn de huid op dat moment aan het stimuleren om een bepaalde reactie teweeg te brengen. Direct na de behandeling is de huid dan ook het meest gevoelig voor uv-straling, omdat de huid zich op dat moment aan het herstellen is van de behandeling.

Hoe intensiever de behandeling is geweest, hoe gevoeliger je huid na de behandeling voor de zon is, maar ook hoe langer de huid gevoelig voor de zon blijft.

Hoe zorg ik dat mijn huid na de behandeling geen zonschade oploopt?

Op de gevoeligheid van de huid voor de zon kunnen wij geen invloed uitoefenen, maar op de bescherming van onze huid wel. Zorgt u na de behandeling voor goede zonbescherming? Dan is er niks aan de hand! Uw huid is op dat moment beschermt tegen uv-straling en kan zichzelf zonder problemen herstellen na een behandeling. Let er wel op, dat u een goed product gebruikt en het insmeren regelmatig herhaalt.

Mag ik de dagen vóór een laserbehandeling zonnen?

Voor veel behandelingen vormt een zongebruinde huid voorafgaand aan de behandeling geen enkel probleem (los van het feit dat het ongezond is en huidveroudering versnelt!). Denk hierbij bijvoorbeeld aan acnebehandelingen, een dermapen behandelingen, elektrische epilatie of vetbevriezing. Bij andere IPL en laserbehandelingen kan de bruining van de huid wel een rol spelen, bijvoorbeeld bij vaat- of pigmentbehandelingen. Bij IPL en lasertherapie geldt: hoe groter het contrast tussen de huid en de klacht die we willen behandelen, hoe beter het resultaat en hoe veiliger de behandeling. Heeft u bijvoorbeeld een lichte huid en veel rode vaatjes op de wangen, dan is de behandeling effectiever en veiliger dan wanneer u een lichte pigmentvlek behandelt bij een donkere huid.

Conclusie: laserbehandelingen tijdens de zomer zijn veilig en net zo effectief!

Op basis van het bovenstaande kunnen we concluderen, dat laserbehandelingen tijdens de zomer dus niet vermeden hoeven te worden, mits u de huid alleen laat behandelen door iemand die hiertoe in staat is (waaronder een huidtherapeut). Uiteraard is te veel blootstelling aan de zon nooit goed voor de huid, maar zolang u uw huid dagelijks beschermt en het contrast tussen uw huid en het huidprobleem groot genoeg is, kunnen wij het gehele jaar door veilig en effectief behandelen. Als huidtherapeuten zijn wij namelijk zeer goed in staat de behandeling af te stemmen op iedere individuele situatie.

Dagelijkse zonnebescherming: een must

Om het gehele jaar door effectief en veilig behandeld te kunnen worden, is het essentieel dat u uw huid het hele jaar door tegen de zon beschermt. Dus niet alleen ´s zomers! Zo doet men dat in Florida en Dubai ook! Het verschil met ons koude kikkerlandje is dat wij, zodra de zon hier een keer volop schijnt, met z’n allen het terras op duiken en in een zo kort mogelijke tijd een bruine kleur willen krijgen. Maar dat staat lijnrecht tegenover die gezonde en mooie huid die we allemaal nastreven. Dus gaat u voor een stralende en gezonde huid? Bescherm uzelf dan, zodat u het gehele jaar door veilig behandeld kunt worden en (toekomstige) huidproblemen tegengaat!

Waarom geen behandelingen vermijden in zonnige perioden?

Bij sommige behandelingen, zoals bij laserontharing, is het zelfs zo, dat wanneer u een te lange pauze tussen de behandelingen inlast, het aantal behandelingen toeneemt. Dit heeft met de haargroeifasen te maken. Uit onderzoek weten, we dat de frequentie van de behandelingen bepalend is voor het behandelresultaat. Dus als de tussenpoos tussen elke behandeling constant wordt gehouden, bij het gezicht is dit 6 weken en bij het lichaam 8 weken, zullen er minder behandelingen nodig zijn!

Lees hier meer blogs!

Gevaren zonnebank

Gevaren zonnebank nog steeds onderschat!

| Blog | No Comments
Gevaren zonnebank nog steeds onderschat! De afgelopen maanden hebben we weinig zon gezien in Nederland, waardoor onze zongebruinde  zomerhuid is vervaagd. Wij merken dan ook dat onze cliënten, ondanks onze adviezen,…
cryolipolyse

Cryolipolyse: Het bevriezen van vetcellen

| Blog | No Comments
CRYOLIPOLYSE: HET BEVRIEZEN VAN VETCELLEN Cryolipolyse (vetbevriezing) is een behandeling die momenteel ontzettend populair is. Dit komt omdat we steeds bewuster en gezonder leven en hierbij een strak lichaam gewenst…
haren op mijn gezicht

‘Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht’

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
'Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht' “Als ik me niet scheer, zie je de haren op mijn gezicht heel duidelijk zitten. Dat geeft me toch het gevoel…
Derma2Care

Leave a Reply