BlogBlog - Acne

Laat je date niet verpesten door een pukkel!

By 24 september 2019 No Comments
pukkel

Dat zal je nét zien, op het moment dat je je eerste date hebt ingepland voel je dat er onderhuids een pukkel begint op te komen. Het laatste waar je je druk over wilt maken tijdens de date, is de zichtbaarheid van een pukkel. Met deze handige tips vóórkom je pukkels en leren we je hoe je er het snelste weer vanaf komt.

S.O.S. Tips bij een pukkel

Je eerste ingeving is waarschijnlijk; uitknijpen en daarna een dikke laag make-up erover. Maar dit blijkt vaak achteraf een slecht idee. Het uitknijpen van een puist is überhaupt geen goede oplossing, grote kans dat je de ontsteking verergerd omdat niet al het talg eruit komt of dat je de huid kapot drukt waardoor er een wondje ontstaat. In beide gevallen duurt de hersteltijd van de pukkel vele malen langer.

Maar wat is dan wel de oplossing? Als er een pukkel is ontstaan vlak voor een belangrijke afspraak of een leuke date, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk weer verdwijnt. Met deze tips zorg je ervoor dat de pukkel zo min mogelijk zichtbaar is én zo snel mogelijk verdwijnt.

  • Blijf er van af! Blijf er van af! Hoe verleidelijk het ook is om te gaan knijpen, probeer het echt niet te doen.
  • Stip de pukkel aan met een product op basis van Benzylperoxide en/of Salicylzuur. Benzylperoxide doodt de acnebacterie waardoor de puist sneller zal uitdrogen, salicylzuur heeft een talg oplossende en ontstekingsremmende functie waardoor de ontstekingsreactie zal afnemen.
  • Als je toch gebruik wilt maken van make-up kun je het beste kiezen voor een minerale foundation. Een minerale foundation zoals Lycogel sluit de huid niet volledig af waardoor de huid wordt voorzien van zuurstof. Hierdoor verstopt de huid niet, ideaal voor de acne huid!
  • Kom langs! Als je wilt dat de pukkel goed wordt gereinigd, kun je altijd langs komen en op de dag zelf bellen zodat we je kunnen helpen.

Voorkomen is altijd beter

Een onrustige huid is ontzettend vervelend. Eigenlijk wil je je überhaupt niet druk maken over het feit dat je steeds weer een nieuw puistjes ontwikkelt. Pukkels kunnen we helaas niet ‘genezen’, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het onder controle wordt gebracht waardoor de pukkels bijna niet meer zullen terugkeren.

Om de actieve pukkels zo veel mogelijk te minimaliseren adviseren wij de combinatie van een grondige dieptereiniging gecombineerd met een peeling. Tijdens de behandeling worden alle onzuiverheden geledigd waarna een peeling wordt aangebracht. De peeling is een vloeistof op basis van zuren met een lage pH-waarde.

Salicylzuur is een zuur wat regelmatig wordt toegepast bij pukkels, deze vloeistof lost het talg van de huid op, werkt ontstekingsremmend en verwijderd de bovenste dode huidlagen. Hierdoor drogen de puistjes sneller in en werken we preventief ter voorkoming van nieuwe onzuiverheden.

Lees hier meer blogs!

rode huid

Hoe kom ik aan zo’n rode huid?

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Hoe kom ik aan zo'n rode huid? Heeft u last van een rode huid? Dan gaat u zich hier in het najaar waarschijnlijk extra aan storen. Dit komt omdat de…
rode wangen

Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Rode wangen: Welk type u ook heeft, het is te verhelpen Gezellige rode wangen van een koude wind, door een onhandige opmerking of een spannende wedstrijd, wanneer je last hebt van chronische roodheid…
beautyweetjes

Maak tijdens het kerstdiner de blits met deze 10 beautyweetjes!

| Blog | No Comments
MAAK TIJDENS HET KERSTDINER DE BLITS MET DEZE 10 BEAUTYWEETJES! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake…
Derma2Care

Leave a Reply