Blog

Huidverzorging voor thuis in 5 simpele stappen

By 20 maart 2020 maart 22nd, 2020 No Comments
huidverzorging

Om de verspreiding van COVID-19 te verminderen is het stil in Nederland. Scholen, uitgaansgelegenheden en klinieken zoals Derma2Care hebben momenteel de deuren gesloten. Prioriteit deze dagen is om zo goed mogelijk voor onszelf, onze dierbaren en onze samenleving te zorgen.

Goede zorg voor uzelf betekent ook goede zorg voor uw huid. In dit blog vertellen wij u hoe u thuis in 5 simpele stappen uw huid de perfecte verzorging kunt geven.

Stap 1: Een goede reiniging van de huid is het halve werk

De beste gezichtsverzorging begint met een schone huid. Door alle invloeden van buitenaf, zoals make-up, stof en vuil, heeft ons gezicht regelmatige reiniging nodig. Maar ook zweet, talg en dode huidcellen moeten dagelijks verwijderd worden voor een egale en stralende huid.

Ons advies is om de huid twee keer per dag door middel van een cleanser te reinigen. Bijvoorbeeld met de ZO Skin Health Exfoliating Cleanser op basis van salicylzuur. Deze reiniger verwijdert talg van de huid en geeft een milde exfoliatie door de kleine scrubdeeltjes. Of de Gentle Cleanser van ZO Skin Health, een milde opschuimende cleanser die onzuiverheden verwijdert, de poriën openhoudt en de huid bovendien verfrist en hydrateert. Een goede reiniging zorgt uiteindelijk voor een egale en stralend huid.

huidverzoring

Stap 2: Kalmeer uw huid met een goed samengestelde toner

Lang niet iedereen is bekend met onze stap 2: de toner. Toch is het kalmeren van de huid na de reiniging onmisbaar binnen het huidverzorgingsritueel.

Een toner bestaat voor een groot deel uit water, met daarnaast enkele ingrediënten die nog wat extra’s voor uw huid kunnen betekenen. Een toner of tonic helpt om de huid nog schoner te maken, het verwijdert bovendien de laatste restjes van de cleanser. 

Toners zijn ook bovendien erg nuttig voor mensen met een zeer vette huid of een acné gevoelige huid. Ook mensen die veel make-up dragen of die veel zonnebrandcrème op hun gezicht hebben gesmeerd, hebben veel baat bij een toner. Zo is de Calming Toner pH Balancer van ZO Skin Health ideaal bij een gevoelige huid. Het optimaliseert de penetratie van de producten die hierna worden aangebracht, het therapeutische systeem door onzuiverheden te verwijderen en de pH te neutraliseren. Het reinigt, hydrateert, kalmeert én bevat het magisch kruid ‘witch hazel’ dat ontstekingsremmend werkt en poriën verkleint. Een weldaad voor uw huid.

Stap 3: Scrub it up en verwijder dode huidcellen

‘Als ik deze eerste 2 stappen volg, is mijn huid toch voldoende gereinigd?’ horen wij u denken. Ja en nee. Uw huid is oppervlakkig schoon, echter door te exfoliëren (scrubben) verwijdert u nog meer dode huidcellen. Door de afgestorven hoorncellen van de opperhuid versneld te verwijderen, wordt de regeneratie van de huid bevorderd, met een gladde en stevige huid als resultaat. Regelmatig exfoliëren vermindert bovendien fijne lijntjes, acné, onzuiverheden en pigmentatie. 

Exfolieer de huid 2 tot 3 keer per week door gebruik te maken van een mechanische scrub. De ZO Skin Health Exfoliating Polish of de Dual Action Scrub verwijderen de dode huidcellen waardoor poriën minder snel verstoppen. Laat u echter niet door de term scrubben van de wijs brengen. Uw huid is kwetsbaar, hard scrubben raden wij dan ook af. Wanneer u een goede exfoliant gebruikt, doen de ingrediënten voor u het werk.

Stap 4: Be wise and moisturize!

De meeste mensen gebruiken alleen een moisturizer, ook wel dag en nacht crème genoemd. Het dagelijks hydrateren van uw huid is ongeacht uw huidtype (droog, vet en onzuiver, of gecombineerd) een must. Het letterlijk vochtig houden van uw huid, beschermt namelijk tegen externe factoren, zoals luchtvervuiling. Hoe meer water uw huid vasthoudt, des te beter uw natuurlijke huidbarrière functioneert. Dagelijkse verzorging met een goede moisturizer is belangrijk voor alle leeftijden. 

Voor de rijpere huid is bewezen dat anti-oxidanten en retinol de huidveroudering écht aanzienlijk vertragen. Deze ingrediënten komen in veel anti-aging crèmes voor, waardoor u als consument heel moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende merken. Een goed product onderscheidt zich doordat het een juiste dosering actieve ingrediënten bevat en op een goede manier wordt verpakt (altijd pompjes i.p.v. potjes). Zoals de Daily Power Defence van ZO Skin Health. Deze crème bevat pure retinol en krachtige anti-oxidanten om de huidbarrière te herstellen, de huid te verjongen en gehele dag door de huid te hydrateren. huidverjonging

Stap 5: Bescherm uzelf tegen de zon

Dat de zon schadelijk is voor onze huid, weten we allemaal. Een goede zonbescherming van uw huid is dan ook de laatste stap in het huidverzorgingsritueel. Wij adviseren u om de huid dagelijks in te smeren met een bescherming tegen UVA, UVB én HEV licht met een minimale SPF van 30. Het lijkt mogelijk wat overdreven als de zon niet schijnt, maar we weten nu dat UVA licht door de wolken én het raam de huid kan verouderen en HEV licht van onze smartphone onze huid ook  dagelijks beschadigt. 

Ondanks de hoge zon bescherming zal de huid nog steeds mooi bruin kleuren, maar op een veel veiligere manier. Het is belangrijk dat we genieten van de zon, maar mét een goede bescherming. Zoals de ZO Smart Tone SPF50. Deze SPF beschermt niet alleen tegen UVA en UVB maar ook tegen zichtbaar infrarood licht, de perfecte bescherming voor uw huid. 

huidverjonging

Extra ondersteuning nodig via de chat?

Heeft uw huid de komende periode bijzondere aandacht nodig? In de webshop van Derma2Care vindt u voor veel verschillende huidtypen en/of huidproblemen een breed scala aan  kwalitatief hoogwaardige huidverzorgingsproducten. Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste producten voor uw huid? Stuur ons dan een chat via de website, dan zal een huidtherapeut u direct te woord staan. Uiteraard zijn wij ook gewoon telefonisch bereikbaar op 0882240300 en per mail op office@derma2care.nl

Geschreven door

Huidtherapeut Annefleur Bos

- OPLEIDING: Schoonheidsspecialiste niveau 3, Allround schoonheidsspecialiste niveau 4, HBO Bachelor of Science Huidtherapie - TRAININGEN: Zo Skin Health, HUYD

Geschreven door

Huidtherapeut Annefleur Bos

- OPLEIDING: Schoonheidsspecialiste niveau 3, Allround schoonheidsspecialiste niveau 4, HBO Bachelor of Science Huidtherapie - TRAININGEN: Zo Skin Health, HUYD

Meer over Huidtherapeut Annefleur

Lees hier meer blogs!

scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?  Iedereen herkent het wel: scheren is een makkelijke en snelle oplossing, maar de haren voelen stugger aan en groeien vrij…
onderkin

Zo komt u van uw onderkin af!

| Blog | No Comments
ZO KOMT U VAN UW ONDERKIN AF! Kauwgom kauwen, kusjes therapie en miauwen als een kat zijn allemaal manieren waarvan gezegd wordt dat uw onderkin verminderd. Wij geloven hier niet…
pukkels

Waarom krijg ik meer pukkels in de herfst?

| Blog | No Comments
WAAROM KRIJG IK MEER PUKKELS IN DE HERFST? De hele zomer heb je bijna of geen last gehad van pukkels, maar nu het langzaam minder zonnig begint te worden, wordt…
Derma2Care

Leave a Reply