BlogBlog - LaserBlog - Rimpels

Huidveroudering vanaf je 25ste!

By 17 juli 2019 juli 29th, 2019 No Comments
huidveroudering vanaf je 25ste

Huidveroudering is een geleidelijk proces, waarvan maar weinig mensen weten dat dit al vanaf je 25e levensjaar start. Vanaf dat moment wordt de afbraak van collageen- en elastinevezels namelijk groter dan de aanmaak ervan. Maar wat betekent dit nu precies voor onze huid?

Wat betekent dit voor mijn huid?

Nu de afbraak van collageen- en elastinevezels groter wordt dan de aanmaak ervan, neemt het volume en de elasticiteit van onze huid af en verouderen we langzaam. Nu zullen we, als gevolg daarvan, niet direct rimpels zien verschijnen, maar heel geleidelijk worden wel de eerste kraaienpootjes en fijne lijntjes zichtbaar.

Hoe kan ik zorgen dat mijn huid niet veroudert?

De huid zal gaan verouderen, dat is een feit. Maar hoe eerder we de eerste tekenen van huidveroudering aanpakken, des te beter kunnen we het huidverouderingsproces vertragen. Bestaande rimpels zijn vaak veel moeilijker te behandelen dan beginnende lijntjes. Veel behandelmethoden zijn dan ook gericht op het voorkomen van rimpelvorming en het uitstellen van het huidverouderingsproces.

Behandelingen zoals een chemische peeling of een fractionele laserbehandeling beschadigen de huid op een gecontroleerde wijze waardoor de huid getriggerd wordt om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, hierdoor wordt de huid van binnenuit geherstructureerd. Fijne lijntjes en rimpels zullen vervagen en het huidverouderingsproces wordt vertraagd.

Welke behandeling moet ik ondergaan om mijn huid jong te houden?

Afhankelijk van het huidtype en de mate van huidveroudering zijn er verschillende behandelmethoden mogelijk. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult zal de huidtherapeute een behandelplan op maat adviseren en u van alle informatie voorzien betreft de geadviseerde behandeling.

Peeling

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. Voor de behandeling van huidveroudering vanaf je 25ste worden veelal Glycolzuur en TCA peelings ingezet gecombineerd met Retinol. Direct na de behandeling voelt de huid gladder aan en na een week is het eindresultaat zichtbaar. De huid krijgt een boost wat de natuurlijke glos in uw gezicht zal stimuleren. Dit is een perfecte behandeling om de huid kennis te laten maken met anti-aging behandelingen.

Peeling en milde laserbehandeling

De combinatie van een peeling met de fractionele laser zorgt voor een betere opname van de actieve bestanddelen in de peeling, maar ook voor een betere opname van het laserlicht in de huid, waardoor een optimaal resultaat behaald wordt. Er wordt gebruik gemaakt van een melkzuur peeling die de huid egaliseert en hydrateert waarna de Erbium:Glass laser de huid stimuleert nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken. Deze behandeling geeft weinig tot geen hersteltijd.

Intensievere laserbehandelingen

Een intensievere laserbehandeling wordt ingezet om zichtbare huidveroudering vanaf je 25ste te verminderen en toekomstige huidveroudering te vertragen. Rimpels en zichtbare lijnen kunnen effectief behandeld worden. Er wordt gebruik gemaakt van de Erbium:Glass laser of de CO2 laser, de keuze voor de laser is afhankelijk van de mate van huidveroudering én welke hersteltijd gewenst is. Het licht van de laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd, waardoor gecontroleerde schadekolommen in de huid worden gemaakt. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger om nieuwe collageen en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd. 

Lees hier meer blogs!

kalknagels

Waarom crèmes & kwastjes niet helpen tegen Kalknagels!

| Blog, Blog - Schimmelnagels | No Comments
Waarom crèmes & kwastjes niet helpen tegen Kalknagels! Wist u dat 5% van de Nederlandse bevolking last heeft van Kalknagels (schimmelnagels)? Hierdoor zijn er de laatste jaren ontzettend veel crèmes…
co2 laser bij acne

CO2 laser bij acnelittekens

| Blog | No Comments
CO2 LASER BIJ ACNELITTEKENS Het is al vervelend genoeg als u last heeft van acne, laat staan dat er acnelittekens achterblijven. Helaas kan er, theoretisch gezien, na iedere pukkel een…
cryolipolyse

Cryolipolyse: Het bevriezen van vetcellen

| Blog | No Comments
CRYOLIPOLYSE: HET BEVRIEZEN VAN VETCELLEN Cryolipolyse (vetbevriezing) is een behandeling die momenteel ontzettend populair is. Dit komt omdat we steeds bewuster en gezonder leven en hierbij een strak lichaam gewenst…

Leave a Reply