Peeling: Voor zichtbare huidverbetering

Heeft u last van oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, restacne en/of fijne lijntjes of rimpels? Derma2Care zorgt voor zichtbare verbetering door middel van een professionele peeling! De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH waarde. Op het moment dat een peeling aangebracht wordt op de huid dringen deze zuren  in de huidlagen. De indring diepte is onder andere afhankelijk van de pH waarde en het percentage zuur wat op de huid aangebracht wordt. De zuren en enzymen zorgen voor een chemische reactie in de huid wat zorgt voor het loslaten van een deel van de bovenste huidlaag. Naast het verwijderen van de bovenste huidlaag kunnen de verschillende zuren ook gericht werken bij bijvoorbeeld overmatige talgproductie, pigmentvlekken en acnelittekens.  Veelal wordt een warm en tintelend gevoel ervaren wanneer de peeling inwerkt.

Peeling

 

Welke huidreactie kan ik na de behandeling verwachten?

Na de behandeling is de huid vaak rood en na een paar dagen kan vervelling ontstaan. De hoeveelheid vervelling is afhankelijk van het soort peeling, maar duurt meestal niet langer dan een week. Indien gewenst kan de huid na de behandeling gecamoufleerd worden met Lycogel. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

Alle peelings zorgen voor exfoliatie, maar ook regulatie van het natuurlijk vernieuwingsproces, versterking van de weerstand van de huid, gelijkmatige distributie van de pigmentcellen en ze geven een signaal af aan de fibroblasten wat resulteert in stimulatie van onder andere het collageen en de elastinevezels. Naarmate we ouder worden verdikt de bovenste huidlaag, waardoor deze dof en vaal kan ogen. Ten opzichte van de bovenste huidlaag, verdunt de laag eronder, waardoor rimpels zichtbaar worden. Peelings zorgen er onder andere voor dat de bovenste huidlaag wordt verdund door de exfoliërende werking en de laag eronder weer verdikt door de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Ook de vochthuishouding zal na een kuur van een aantal peelings verbeteren.

Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig met een interval van 1-4 weken, voor een optimaal resultaat. Het aantal benodigde behandelingen is onder andere afhankelijk van de ernst van de indicatie. Al na 1 peeling verbetert de huid, maar hoe vaker u komt hoe mooier de huid wordt

 

Is een peeling geschikt voor u?

Een peeling is veilig voor alle huidtypen. Indien u diepe rimpels of littekens of pigmentvlekken heeft, dan kiezen we er voor om die indicatie met laser te behandelen. En voor het mooiste resultaat adviseren we om de laserbehandelingen af te wisselen of te combineren met peelings. Onze huidtherapeuten kunnen een op goed op maat gemaakt behandelplan voor u maken.

 

Soorten peelings

Bij Derma2Care werken de huidtherapeuten met de volgende professionele peelings:

Om de meest optimale behandeling te kunnen bieden, werken wij met verschillende zuren/werkzame ingrediënten:

  • Glycolzuur
  • Melkzuur
  • Salicylzuur
  • Trichlorazijnzuur (TCA)
  • Modified Jessner’s
  • Retinol

 

Heb ik voor deze behandeling recht op vergoeding?

De behandeling van acne(littekens) en pigment wordt vaak vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het type aanvullend pakket wat u heeft. Neem voor meer informatie over de vergoeding contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over peelings of weten welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid? Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten! U bent van harte welkom!

 

Tarieven

U vindt al onze tarieven op deze pagina.

 

Video peeling Derma2care

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.