Verwijderen van wratten

Welke type wratten zijn er?

Er bestaan verschillende soorten wratten, zoals steelwratjes (Fibromen), ouderdomswatten (Verruca Seborrhoica) en de gewone wratten (Verruca Vulgaris) die men vaak bij de handen of voeten tegenkomt.

Verruca Seborrhoica (ouderdomswrat)
Verruca Seborrhoica (ouderdomswrat) is een van de meest voorkomende vorm van goedaardige gezwellen op de huid bij oudere volwassenen. Een Verruca Seborrhoica verschijnt meestal als een bruin, zwart of bleek wratachtige plek op het gezicht, borst, schouders of rug. Verruca Seborrhoica heeft een wasachtige, schilferige, licht verhoogde uitstraling. Soms komt het alleen voor, maar meerdere gezwellen zijn gebruikelijk. Verruca Seborrhoica is niet kwaadaardig.

ouderdomswratten-derma2care-278x278

Verruca Vulgaris (gewone wrat)
Gewone wratten zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende uitgroeisels van de huid. De officiële benaming is verruca vulgaris. Wratten zijn besmettelijk, ze worden overgebracht door contact met iemand die wratten heeft. De gewone wrat zit meestal op de vingers, handen, of op de voetzool. De wratten op de voetzool (Verruca Plantaris) worden waarschijnlijk opgelopen via geïnfecteerde huidschilfers en stukjes wrat door op blote voeten rond te lopen in gemeenschappelijke ruimtes (kleedkamers, doucheruimten, zwembaden, gymnastieklokalen en spreekkamers). Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Gewone wratten komen veel voor, het meest in de leeftijdsgroep tussen 12 en 16 jaar.

Wratten-derma2care

Fibromen (steelwratjes)
Een Fibroom is een goedaardige tumor die opgebouwd is uit bindweefsel. De meest voorkomende Fibromen zijn zogenaamde weke Fibromen, deze bevinden zich meestal in de hals, onder de oksels, in de liezen en op het bewegende ooglid. In mindere mate komt ook het harde Fibroom voor. Deze bevinden zich vooral op de armen en benen en voelen aan als een hard schijfje/bultje. Behandeling van beide soorten is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn.

Hoe kunnen wratten bij Derma2care behandeld worden?

Wratten kunnen bij Derma2care op een doeltreffende en veilige wijze worden behandeld. Afhankelijk van het type wrat kunnen deze verwijderd worden  door middel van CurettageCoagulatie/de Zapper of Cryotherapie.

Contact met Derma2care

Wilt u bij ons terecht voor een behandeling van uw wratten? Neem contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 020 – 470 32 72 of via ons contactformulier.

Wij dragen graag bij aan een gezonde huid!