wratjes

Er bestaan verschillende soorten wratten, steelwratjes (Fibromen), ouderdomswratten (Verruca Seborrhoica) en de gewone wratjes (Verruca Vulgaris) die men vaak op de handen en voeten ziet.

Verruca Seborrhoica

De ouderdomswrat is de meest voorkomende vorm van een goedaardige verhevenheid op de huid. De wrat verschijnt meestal als een bruin, zwarte wratachtige plek op de huid, maar kan ook huidkleurig zijn. Verruca Seborrhoica zijn licht verheven en kunnen ruw aanvoelen en schilferen. Ze komen voornamelijk voor op het gezicht en de romp, maar kunnen op het gehele lichaam ontstaan.  

Fibromen

Een steelwratje is een goedaardige verhevenheid die is opgebouwd uit bindweefsel. De meest voorkomende Fibromen zijn de zogenaamde weke Fibromen. Deze bevinden zich meestal in de hals, onder de oksels, in de liezen en op het bewegende ooglid. In mindere mate komen de harde Fibromen voor. Deze bevinden zich vooral op de armen en benen en voelen aan als harde bultjes onder de huid.

Kosteloos consult

met één van onze huidtherapeuten

Verruca Vulgaris

Gewone wratten zijn verheven, bloemkoolachtige uitgroeisels van de huid. Deze wratjes zijn besmettelijk, ze worden doorgegeven via direct lichamelijk contact met een persoon die wratten heeft. Ze komen voornamelijk voor op de vingers, handen of op de voetzool. De wratjes op de voetzool loopt u waarschijnlijk op via geïnfecteerde huidschilfers en stukjes wrat door op blote voeten in gemeenschappelijke ruimtes, zoals kleedkamers en sauna’s, rond te lopen. Meestal zijn er meerdere wratten tegelijk aanwezig. Deze gewone wratten komen veel voor, het meest in de leeftijdsgroep tussen 12 en 16 jaar.

Zijn wratten kwaadaardig?

Nee, deze 3 soorten wratten zijn niet kwaadaardig. De behandeling van deze wratjes is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wel wenselijk zijn.

Hoe kunnen wratjes worden behandeld?

Wratjes kunnen bij Derma2Care goed worden behandeld met o.a. laser en elektrocoagulatie. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat.

Coagulatie

Button KIEZEN

Tijdens de behandeling van coagulatie wordt met een klein naaldje de goedaardige huidafwijking verhit, dit heet coaguleren. De huidafwijking wordt vervolgens door het lichaam afgestoten waardoor het verdwijnt.

Blogs

rode wangen

Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Rode wangen: Welk type u ook heeft, het is te verhelpen Gezellige rode wangen van een koude wind, door een onhandige opmerking of een spannende wedstrijd, wanneer je last hebt van chronische roodheid…
rimpels verminderen met de co2 laser

Rimpels verminderen met de CO2 laser

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Rimpels verminderen met de CO2 laser De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met…
wallen

5 tips om uw wallen en donkere kringen weg te werken!

| Blog | No Comments
5 tips om uw wallen en donkere kringen weg te werken! "Gaat het wel goed met je?" "Heb je lekker geslapen?" Vragen waar mensen met wallen letterlijk moe van worden.…
Derma2Care