Spider naevus

Wat is een spider naevus?

Een spider naevus (ook wel ‘spider’ of ‘spinnetje’ genoemd) is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid. De afwijking bestaat uit een centrale rode verhevenheid (de ‘kop van de spin’) die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit centrum waaieren een aantal haarfijne bloedvaatjes uit (de ‘pootjes van de spin’). De roodheid is wegdrukbaar, d.w.z. dat door op de plek te drukken het bloed uit de vaatjes kan worden geduwd. Bij loslaten vullen de vaatjes zich weer onmiddellijk.

Voorkeurslokalisaties zijn het gelaat, de hals, nek, handruggen en onderarmen.

Spider-naevus-derma2care

Oorzaken spider naevus

Spider naevi ontstaan door verwijding van de kleine bloedvaatjes. Hormonale factoren zouden hierbij een grote rol spelen. Een spider naevus kan al op kinderleeftijd voorkomen, maar ook ontstaan op latere leeftijd.

Hoe kan een spider naevus bij Derma2care behandeld worden?

Spider naevi kunnen bij Derma2care in slechts één of twee behandelingen verwijderd worden met onze doeltreffende en veilige vaatbehandelingen.* Hierbij wordt gebruik gemaakt van IPL of lasertherapie. Het licht van de IPL of laser wordt geabsorbeerd door hemoglobine in het bloedvat. De spider wordt daardoor verwarmd en vervolgens opgeruimd door het lichaam. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd.

Contact met Derma2care

Wilt u meer informatie of uw spider naevus laten behandelen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag van uw spider naevus af!

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.