Skip to main content
rimpels

Rimpels of fijne lijntjes gaan vaak gepaard met huidverslapping. Door onder andere zonlicht, roken, stress en slechte voeding worden collageen en elastine versneld in onze huid afgebroken.

Stoor jij je weleens aan rimpels of fijne lijntjes? Dan ben je niet de enige. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen om rimpels of fijne lijntjes te verminderen. Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Tijdens een vrijblijvend consult kijken we samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat.

Hoe ontstaan rimpels?

Naarmate je ouder wordt, vermindert de celproductie. Deze vertraagde celproductie heeft als gevolg dat er minder collageen en elastine wordt aangemaakt. Daarnaast worden de bestaande collageen- en elastinevezels sneller afgebroken of raken ze beschadigd, hierdoor ontstaan rimpels. Ook wordt je huid hierdoor dunner en minder elastisch. Ook het onderhuids vetweefsel wordt dunner, waardoor de huid minder ‘vol’ en veerkrachtig wordt. Naast aanleg en het natuurlijke verouderingsproces zorgen de volgende factoren ook voor een verouderde huid:

  • Zonlicht. Oftewel ultraviolet licht breekt collageen en elastine in kleine stukjes. Veelvuldige blootstelling aan de zon veroorzaakt een versnelde afbraak van collageen en elastine in de huid. Deze afbraak zorgt voor een eerdere en meer uitgebreide rimpelvorming, maar verhoogt ook de kans op huidkanker. Ultraviolet licht speelt daarnaast ook een rol bij het ontstaan van bruine zonnevlekken of ouderdomsvlekken, vooral op de handen, decolleté en het gezicht. Ook  couperose kan door zonlicht verergerd worden.
  • Roken. Dit kan elastine en bindweefsel afbreken en daardoor eerder rimpelvorming veroorzaken. Daarnaast verhoogt roken de kans op huidkanker.
  • Voeding. Met name suikers hebben grote invloed op de afbraak van collageen in de huid.
rimpels voor na

Hoe worden rimpels verminderd?

Voor het verminderen van rimpels kun je bij ons goed terecht. Wij bieden hiervoor meerdere behandelingen aan, namelijk:

Contact

Ben je benieuwd hoe wij jouw rimpels kunnen verminderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 0300 of chat met ons via de website. Tijdens een consult kijken we samen wat de meest geschikte behandeling is voor jouw huid. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast rimpels behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnebeenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Blogs

oorzaken acne

10x oorzaken van acne

| Blog, Blog - Acne | No Comments
10x oorzaken van acne Of je nu last hebt van ernstige acne, of van hier en daar een puistje: elke pukkel is er een teveel. We willen er het liefst…
Geef jezelf een facial cadeau

Geef jezelf een Facial cadeau!

| Blog | No Comments
Geef jezelf een Facial cadeau! Is jouw huid minder egaal dan normaal? Dat komt waarschijnlijk doordat je lekker van de zon hebt genoten. Iedereen wordt blij van een zonnige dag,…
wallen

5 tips om je wallen en donkere kringen weg te werken!

| Blog | No Comments
5 tips om je wallen en donkere kringen weg te werken! "Gaat het wel goed met je?" "Heb je lekker geslapen?" Vragen waar mensen met wallen letterlijk moe van worden.…
Derma2Care