Overbeharing

Overbeharing bij de benen, oksels, bikinilijn en rug komt vaak voor en wordt door veel mensen als storend ervaren. Naast deze algemene overbeharing zijn er ook nog twee andere vormen van overbeharing, namelijk; Hypertrichose en Hirsutisme. Op deze pagina leest u alles over deze vormen van overbeharing én hoe wij dit op een veilige en doeltreffende manier behandelen. Als u meer vragen heeft over overbeharing bent u altijd welkom voor een kosteloos consult.

Hypertrichose
Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei waarneembaar is. Er kunnen fijne haren verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen.

Onderbenen en romp zijn meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Hirsutisme
Bij vrouwen kan haargroei optreden op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin, hals, rondom de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen, maar overbeharing kan ook aangeboren zijn. De meest voorkomende oorzaak van Hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed.

Hoe kan overbeharing bij Derma2Care behandeld worden?

Bij Derma2Care kan overbeharing op een effectieve en veilige manier behandeld worden door middel van Laserontharing en/of Elektrische epilatieLaserontharing is veilig voor alle huidtypen en kan op iedere plek van het lichaam toegepast worden. De laserbehandeling is niet geschikt voor blonde, grijze en rossige haren, omdat deze haren te weinig pigment bevatten en het licht van de laser hierin minder goed kan absorberen. Bij Derma2Care kunt u met deze haarkleuren alsnog terecht, deze haren kunnen met behulp van Elektrische Epilatie behandeld worden.

Contact met Derma2Care

Wilt u van uw (over)beharing af? Neem dan contact op met Derma2Care en plan een vrijblijvend en kosteloos consult. Wij helpen u graag van uw scheermesjes, ontharingstrips, -wax en crèmes af!

Voor- en na foto’s van laserontharing