overbeharing

Overbeharing in het gezicht kan voor veel vrouwen (en mannen) een dagelijkse belemmering opleveren. Veelal wordt er gebruik gemaakt van de epileertang of worden de haren geharst. Een nadeel van deze behandeltechniek is dat dit voor ingegroeide haren en huidirritatie kan zorgen. Daarom kiest Derma2Care voor een permanente oplossing, namelijk laserontharing en elektrische epilatie.

De behandeling van overbeharing in het gezicht wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Als u hier voor in aanmerking wilt komen, kunt u zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar. 

Welke soorten overbeharing komen er in het gezicht voor?

Er worden twee verschillende typen overbeharing onderscheiden:

  • Hypertrichose, dit is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei aanwezig is. Zo kunnen er fijne haren verschijnen in het gezicht, bij de slapen, de bovenlip en bij de wenkbrauwen.
  • Hirsutisme is een vorm van overbeharing volgens een mannelijk beharingspatroon. Er kunnen dan stugge, donkere haren ontstaan op de bovenlip, kin, bakkebaarden en in de hals.

Hoe ontstaat overbeharing in het gezicht?

Overmatige haargroei kan bij ieder huidtype optreden, maar komt over het algemeen wat meer voor bij mensen met een Mediteraanse huidtype. De klachten ontstaan veelal in de puberteit, gedurende de zwangerschap of tijdens de overgang. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Aanleg. Als overbeharing in de familie voorkomt, is de kans op het ontwikkelen hiervan groter.
  • Hormonale invloed. Er is hier sprake van een te hoge productie van androgenen, (mannelijke) hormonen waardoor er haargroei volgens een mannelijk beharingspatroon kan worden gezien.
  • PCOS, Polycysteus ovarium syndroom, is een aandoening waarbij er cystes op de eierstokken kunnen ontstaan. Hierdoor raakt de hormoonhuishouding uit balans en worden er te veel androgene hormonen geproduceerd.

Hoe kan overbeharing in het gezicht worden behandeld?

Ongewenste haargroei kan bij Derma2Care goed worden behandeld door middel van laser en elektrische epilatie. Laserontharing is de meest geschikte behandelmethode waarmee er sprake is van dikke en donkere beharing. Is er sprake van dunne, lichte of grijze beharing, dan zal de behandeling worden uitgevoerd door middel van elektrische epilatie.

Tijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat. Ook kunt u alvast online onze blogs lezen om nog meer over ongewenste haargroei te weten te komen!

Elektrische epilatie

Button KIEZEN

Bij Elektrische Epilatie wordt  met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt.

Laserontharing

Button KIEZEN

Bij laserontharing wordt het licht in de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken.

Blogs

rode wangen

Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Rode wangen: Welk type u ook heeft, het is te verhelpen Gezellige rode wangen van een koude wind, door een onhandige opmerking of een spannende wedstrijd, wanneer je last hebt van chronische roodheid…
verschil tussen laser en ipl

Wat is het verschil tussen laser en IPL?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Wat is het verschil tussen laser en IPL? Wanneer ongewenste haargroei wordt behandeld, behoren IPL en laser tot de behandelmogelijkheden.  Maar wanneer kiezen wij voor de IPL of juist voor…
ingegroeide haren

Ingegroeide haren

| Blog, Blog - Acne, Blog - ongewenste haren | No Comments
Ingegroeide haren U heeft ze vast wel eens gezien, de haren die horizontaal onder de huid liggen. De haar is uitgegroeid, maar komt niet in zijn geheel door de huid…
Derma2Care