overbeharing gezicht

Overbeharing in het gezicht kan voor veel mensen, zowel mannen als vrouwen, een dagelijkse belemmering opleveren. Veelal wordt er gebruik gemaakt van de epileertang of worden de haren geharst. Een nadeel van deze behandeltechniek is dat dit voor ingegroeide haren en huidirritatie kan zorgen. Daarom kiest Derma2Care voor een permanente oplossing, namelijk laserontharing en elektrische epilatie.

Als u de overbeharing in uw gezicht wilt laten verwijderen bent u bij Derma2Care aan het juiste adres. Wij kijken tijdens een kosteloos consult samen met u welke behandeling voor u geschikt is. U krijgt direct een advies op maat. Wij zijn te bereiken op: 085 019 2791.

Op uw gemak meer lezen over de huid en mogelijke behandelingen? Derma2Care publiceert met regelmaat artikelen en blogs.

Oorzaken overbeharing in het gezicht

Overmatige haargroei kan bij ieder huidtype optreden, maar komt over het algemeen wat meer voor bij mensen met een Mediteraanse huidtype. De klachten ontstaan veelal in de puberteit, gedurende de zwangerschap of tijdens de overgang. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Aanleg. Als overbeharing in de familie voorkomt, is de kans op het ontwikkelen hiervan groter.
  • Hormonale invloed. Er is hier sprake van een te hoge productie van androgenen, (mannelijke) hormonen waardoor er haargroei volgens een mannelijk beharingspatroon kan worden gezien.
  • PCOS, Polycysteus ovarium syndroom, is een aandoening waarbij er cystes op de eierstokken kunnen ontstaan. Hierdoor raakt de hormoonhuishouding uit balans en worden er te veel androgene hormonen geproduceerd.

Welke soorten overbeharing zijn er?

Derma2Care maakt onderscheid tussen hypertrichose en hirsutisme:

  • Hypertrichose. Dit is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei aanwezig is. Zo kunnen er fijne haren verschijnen in het gezicht, bij de slapen, de bovenlip en bij de wenkbrauwen.
  • Hirsutisme. Dit is een vorm van overbeharing volgens een mannelijk beharingspatroon. Er kunnen stugge, donkere haren ontstaan op de bovenlip, kin, bakkebaarden en in de hals.

Overbeharing gezicht vrouwen

Iedere vrouw heeft haren op het gezicht. Meestal zijn ze dun en licht van kleur en daardoor nauwelijks te zien. Sommige vrouwen, en dat zijn er echt veel meer dan u denkt, krijgen dikke, stugge, zichtbare haren op bovenlip, kin, hals en wangen.

(Over)beharing in het gezicht is voor vrouwen die ermee te maken hebben een probleem, waardoor ze bang worden voor reacties van anderen. Gelukkig zijn deze haren goed door de huidtherapeuten van Derma2Care te behandelen en wordt de behandeling vaak door uw zorgverzekeraar vergoed.

Symptomen overbeharing gezicht vrouwen:
De haren in het gezicht worden steeds stugger. In de overgang neemt het aantal vrouwelijke hormonen af en krijgt het mannelijk hormoon testosteron meer invloed. Als gevolg hiervan kunt u meer gezichtsbeharing krijgen.

Krijgt u hier vóór de menopauze last van, dan is er iets anders aan de hand. PCOS bijvoorbeeld, waarbij zich cystes op de eierstokken ontwikkelen die de hormoonbalans verstoren, of het erfelijke adrenogenitaal syndroom. Ook kunnen verschillende medicijnen de hormoonspiegel uit balans brengen. U kunt hier meer over lezen in een van onze blogs.

Overbeharing mannen

Iedere man heeft haren op zijn lichaam en in het gezicht, de één stoort zich eraan, de ander accepteert het beharingspatroon. Bij Derma2Care wordt ongewenste lichaamsbeharing zoals haargroei op de rug, schouders, nek, borst en buik behandeld door middel van laserontharing. Maar zelfs de armen en benen kunnen onthaard worden, indien gewenst. Veel mannen ervaren de haren als storend wanneer ze dichtbegroeid, stug of donker zijn. Met de laserbehandelingen kunnen wij er ook voor kiezen om alleen de haren in het behandelgebied uit te dunnen en niet volledig te ontharen. Deze optie kunt u tijdens een consult bespreken met onze huidtherapeuten.

In het gezicht behandelen de huidtherapeuten van Derma2Care regelmatig haargroei tussen de wenkbrauwen, bij de oren en de jukbeenderen. Deze gebieden worden normaliter geschoren, geëpileerd of geharst, maar dit zorgt snel voor huidirritatie of ingegroeide haren.
Indien de haren dik en donker van kleur zijn, wordt er gekozen voor laserontharing. Zijn het lichte, dunne of grijze haren, dan is elektrische epilatie de beste behandelmethode.

Voor en na foto’s overbeharing gezicht

overbeharing gezicht voor na

Overbeharing behandelen

Ongewenste overbeharing op lichaam of gezicht wordt bij Derma2Care goed behandeld door middel van laserontharing óf elektrische epilatie. Donkere haren kunnen bij Derma2Care goed worden behandeld door middel van laserontharing. Bij laserontharing wordt het licht in de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken. Hierdoor kunnen we de haren die gelazerd worden permanent verwijderen. In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Is er sprake van dunne, lichte of grijze beharing, dan zal de behandeling worden uitgevoerd door middel van elektrische epilatie. Bij elektrische epilatie wordt met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt. In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Overbeharing gezicht verwijderen ervaring

“Eindelijk weg!” Ik heb mij jarenlang geschaamd voor de haren op mijn kin, geen idee dat ik dit permanent kon laten verwijderen. Nu zo blij met het resultaat!!

Contact

Bent u benieuwd welke ontharingsbehandeling van Derma2Care voor u het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult krijgt u meer informatie over de behandeling en bovendien een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen. Ook krijgt u advies over huidverzorging.

Derma2Care heeft 12 locaties verspreid over West en Midden Nederland, waaronder Amsterdam, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het verwijderen van overbeharing, biedt Derma2Care nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om gerstekorrels te verwijderen, voor een bindweefselmassage én het behandelen van pigmentvlekken en roodheid. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen over acnelittekens

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling van uw overbeharing wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Het lijkt op speldenprikjes welke direct na de behandeling zijn verdwenen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en is het rood. Ook kan er een lichte zwelling zichtbaar zijn door de warmte die er in de huid is gekomen, dit kan een vervelend gevoel geven maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Deze reacties trekken meestal na enkele uren weer weg. Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint. Vraag uw huidtherapeut om advies.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de voor en nazorg van de behandeling?

Tijdens het kosteloos consult stellen de huidtherapeuten van Derma2Care een behandelplan op maat voor u op. Tijdens dit consult wordt tevens aandacht besteed aan de specifieke voor en nazorg maatregelen die u kan treffen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Omdat de haren in verschillende fases groeien, zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 6 tot 8 weken. Het aantal benodigde behandelingen is onder andere afhankelijk van de haar – en huidskleur en de locatie waar de haren zich bevinden. Tijdens het eerste kosteloze consult, stelt de specialist een behandelplan op maat voor u op.

Blogs

Gevaren zonnebank

Gevaren zonnebank nog steeds onderschat!

| Blog | No Comments
Gevaren zonnebank nog steeds onderschat! De afgelopen maanden hebben we weinig zon gezien in Nederland, waardoor onze zongebruinde  zomerhuid is vervaagd. Wij merken dan ook dat onze cliënten, ondanks onze adviezen,…
haren op mijn gezicht

‘Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht’

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
'Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht' “Als ik me niet scheer, zie je de haren op mijn gezicht heel duidelijk zitten. Dat geeft me toch het gevoel…
pukkel

Waarom krijg ik meer pukkels in de herfst?

| Blog | No Comments
WAAROM KRIJG IK MEER PUKKELS IN DE HERFST? De hele zomer heeft u bijna of geen last gehad van pukkels, maar nu het langzaam minder zonnig begint te worden, wordt…
overbeharing gezicht overbeharing gezicht

Plan een kosteloos consult!


IK WIL GRAAG DE DERMA2CARE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN

IK GEEF TOESTEMMING VOOR HET VERWERKEN VAN MIJN GEGEVENS*

IK GA AKKOORD MET DE PRIVACY VERKLARING VAN DERMA2CARE*Derma2Care