overbeharing

Overbeharing in het gezicht kan voor veel vrouwen (en mannen) een dagelijkse belemmering opleveren. Veelal wordt er gebruik gemaakt van de epileertang of worden de haren geharst. Een nadeel van deze behandeltechniek is dat dit voor ingegroeide haren en huidirritatie kan zorgen. Daarom kiest Derma2Care voor een permanente oplossing, namelijk laserontharing en elektrische epilatie.

Als u de overbeharing in uw gezicht wilt laten verwijderen bent u bij Derma2Care aan het juiste adres. Wij kijken tijdens een kosteloos consult samen met u welke behandeling geschikt is voor uw littekens. U kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

Hoe ontstaat overbeharing in het gezicht?

Overmatige haargroei kan bij ieder huidtype optreden, maar komt over het algemeen wat meer voor bij mensen met een Mediteraanse huidtype. De klachten ontstaan veelal in de puberteit, gedurende de zwangerschap of tijdens de overgang. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Aanleg. Als overbeharing in de familie voorkomt, is de kans op het ontwikkelen hiervan groter.
  • Hormonale invloed. Er is hier sprake van een te hoge productie van androgenen, (mannelijke) hormonen waardoor er haargroei volgens een mannelijk beharingspatroon kan worden gezien.
  • PCOS, Polycysteus ovarium syndroom, is een aandoening waarbij er cystes op de eierstokken kunnen ontstaan. Hierdoor raakt de hormoonhuishouding uit balans en worden er te veel androgene hormonen geproduceerd.

Welke soorten zijn er?

  • Hypertrichose, dit is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei aanwezig is. Zo kunnen er fijne haren verschijnen in het gezicht, bij de slapen, de bovenlip en bij de wenkbrauwen.
  • Hirsutisme is een vorm van overbeharing volgens een mannelijk beharingspatroon. Er kunnen dan stugge, donkere haren ontstaan op de bovenlip, kin, bakkebaarden en in de hals.

Overbeharing in het gezicht bij vrouwen

Iedere vrouw heeft haren op het gezicht. Meestal zijn ze dun en licht van kleur en daardoor nauwelijks te zien. Sommige vrouwen, en dat zijn er echt veel meer dan u denkt, krijgen dikke, stugge, zichtbare haren op bovenlip, kin, hals en wangen. (Over)beharing in het gezicht is voor vrouwen die ermee te maken hebben een probleem, waardoor ze bang worden voor reacties van anderen. Gelukkig zijn deze haren goed te behandelen en wordt het vaak vergoed.

Overbeharing behandelen met laserontharing

Donkere haren kunnen bij Derma2Care goed worden behandeld door middel van laserontharing. Bij laserontharing wordt het licht in de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken. Hierdoor kunnen we de haren die gelazerd worden permanent verwijderen.

Overbeharing behandelen met Elektrische epilatie

Is er sprake van dunne, lichte of grijze beharing, dan zal de behandeling worden uitgevoerd door middel van elektrische epilatie. Bij Elektrische Epilatie wordt met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt.

Gezichtsbeharing verwijderen ervaring

“Uitstekend” De lasertherapeuten zijn erg professioneel, nemen de behandelingen grondig met je door. Uitgebreide intake vooraf waarbij je een duidelijk antwoord krijgt op mogelijke vragen. prijs- kwaliteit verhouding is uitstekend net als het resultaat! mijn ervaring was dat de pijn heel erg mee viel!! Overal een erg goede ervaring.

Contact

Bent u benieuwd of wij jouw overbeharing in het gezicht kunnen verminderen? Neem dan contact op met onze kliniek door te bellen naar: 088 224 03 00.

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult krijg u meer informatie van de huidtherapeut over de behandeling en krijgt u een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen. Ook krijgt u advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van overbeharing in het gezicht bieden wij nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine spataderen te verwijderen, een bindweefselmassage en het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen.

Veel gestelde vragen over overbeharing in het gezicht

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling voor gezichtsbeharing wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dit verschilt per gebied. Als u alleen de kin laat behandelen zijn we hier ongeveer 30 minuten mee bezig.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Het lijkt op speldenprikjes welke direct na de behandeling zijn verdwenen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en is het rood. Ook kan er een lichte zwelling zichtbaar zijn door de warmte die er in de huid is gekomen, dit kan een vervelend gevoel geven maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Deze reacties trekken meestal na enkele uren weer weg.

Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint. Vraag uw huidtherapeut om advies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Omdat de haren in verschillende fases groeien, zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 6 tot 8 weken. Het aantal benodigde behandelingen is onder andere afhankelijk van de haar – en huidskleur en de locatie waar de haren zich bevinden.

Wat zijn de symptomen van overbeharing in het gezicht?

De haren in het gezicht worden steeds stugger. In de overgang neemt het aantal vrouwelijke hormonen af en krijgt het mannelijk hormoon testosteron meer invloed. Als gevolg hiervan kunt u meer gezichtsbeharing krijgen.

Krijgt u hier vóór de menopauze last van, dan is er iets anders aan de hand. PCOS bijvoorbeeld, waarbij zich cystes op de eierstokken ontwikkelen die de hormoonbalans verstoren, of het erfelijke adrenogenitaal syndroom. Ook kunnen verschillende medicijnen de hormoonspiegel uit balans brengen. Wij hebben hier een blog over geschreven, lees hem hier. 

Blogs

zon

Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid?

| Blog | No Comments
Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid? Bent u ook zo aan het genieten van de zon? In Nederland zijn we dol op de zon en proberen we iedere…
rode wangen

Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Rode wangen: Welk type u ook heeft, het is te verhelpen Gezellige rode wangen van een koude wind, door een onhandige opmerking of een spannende wedstrijd, wanneer je last hebt van chronische roodheid…
scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?  Iedereen herkent het wel: scheren is een makkelijke en snelle oplossing, maar de haren voelen stugger aan en groeien vrij…
Derma2Care