ongewenste tatoeage

Heeft u een tatoeage laten zetten waar u nu spijt van heeft? Wij helpen jaarlijks duizenden mensen van een ongewenste tatoeage af. Wij onderscheiden de volgende categorieën:

Hoe kan een ongewenste tatoeage behandeld worden?

QS Nd:YAG laser

Button KIEZEN

Het licht van de QS Nd:YAG-Laser wordt door het pigment van een pigmentvlek, tatoeage of permanente make-up geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en wordt het pigment afgebroken.

Hoe snel ben ik van mijn tatoeage af?

Iedere tatoeage is anders, daarom krijgt u eerst een persoonlijk behandeladvies met behulp van de zogeheten Kirby-Desai Scale op basis van zes verschillende factoren. Voor elke factor worden punten gegeven die samen het gemiddeld aantal behandelingen bepalen. Hoe hoger de score, hoe meer behandelingen u nodig heeft.

  • Huidtype: Allereerst is uw huidtype van belang. Er zijn 6 verschillende huidtypen, waarvan type I het lichtst gepigmenteerd is en type VI het donkerst. Bij laserbehandelingen geldt dat hoe lichter uw huidskleur is, hoe beter de huid te behandelen is. Voor de verwijdering van een tatoeage op een lichte huid zijn dus doorgaans minder behandelingen nodig.
  • Plaats van de tatoeage: De plek van de tatoeage speelt ook een belangrijke rol. Hoe verder de tatoeage van het hart ligt, hoe meer behandelingen u nodig heeft. Dit heeft te maken met de afvoer van de inktdeeltjes. Hoe dichter de tatoeage zich bij het hart bevindt, hoe sneller en gemakkelijker de inktdeeltjes afgevoerd kunnen worden. Een behandeltraject van een tatoeage in het gezicht is dus korter dan van bijvoorbeeld een tatoeage op de voet.
  • Hoeveelheid inkt: De door amateurs gezette tatoeages zijn meestal ondiep en met weinig inkt aangebracht. Professionele tatoeages zijn dieper aangebracht met meer inkt en vragen daarom meer behandelingen. De hoeveelheid inkt is verdeeld in vier categorieën: amateur (letters, woorden en kleine symbolen), minimaal (één kleur, eenvoudig ontwerp), matig (één kleur, complex ontwerp), en aanzienlijk (veelkleurig, complex ontwerp).
  • Aantal lagen: Als er meerdere tatoeages over elkaar heen zijn getatoeeerd, zijn er meer behandelingen nodig. Dit heeft ook te maken met de hoeveelheid inkt.
  • Huidstructuur: Een gladde huid zonder littekenvorming is het eenvoudigst te behandelen. Zijn er littekens aanwezig, dan zijn doorgaans meer behandelingen nodig.
  • Kleuren inkt: U verwacht het misschien niet, maar zwart is de makkelijkste kleur inkt om te verwijderen. Rode pigmenten kunnen daarnaast ook eenvoudig worden verwijderd, maar andere kleuren, zoals groen, geel en oranje zijn hardnekkiger. Voor de verwijdering van deze kleuren zijn meer behandelingen nodig.

Blogs

pukkel

Laat je date niet verpesten door een pukkel!

| Blog, Blog - Acne | No Comments
LAAT JE DATE NIET VERPESTEN DOOR EEN PUKKEL! Dat zal je nét zien, op het moment dat je je eerste date hebt ingepland voel je dat er onderhuids een pukkel…
dermaquest

Is een chemische peeling echt zo ‘chemisch’?

| Blog, Blog - Peeling | No Comments
Is een chemische peeling echt zo 'chemisch'? Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op…
beginnende huidveroudering

Interview over beginnende huidveroudering

| Blog | No Comments
Huidtherapeuten Denise en Sophie interviewen elkaar over beginnende huidveroudering Denise (links) en Sophie (rechts) zijn beide werkzaam als huidtherapeute bij Derma2Care. Tijdens dit interview hebben wij gevraagd naar hun visie…