ongewenste tatoeage

Het laten zetten van tatoeages is de laatste jaren steeds populairder geworden. Door de populariteit van het zetten van een tatoeage is óók het weghalen van een ongewenste tatoeage flink gestegen.

Bij het plaatsen van een tatoeage worden er met naalden kleine inktdeeltjes onder de huid gebracht. Wanneer een tatoeage niet meer bij u past, kan dit behoorlijk storend zijn.

Hoe snel ben ik van mijn tatoeage af?

Iedere tatoeage is anders, daarom krijgt u eerst een persoonlijk behandeladvies met behulp van de zogeheten Kirby-Desai Scale op basis van zes verschillende factoren. Voor elke factor worden punten gegeven die samen het gemiddeld aantal behandelingen bepalen. Hoe hoger de score, hoe meer behandelingen u nodig heeft.

  • Huidtype: Allereerst is uw huidtype van belang. Er zijn 6 verschillende huidtypen, waarvan type I het lichtst gepigmenteerd is en type VI het donkerst. Bij laserbehandelingen geldt dat hoe lichter uw huidskleur is, hoe beter de huid te behandelen is. Voor de verwijdering van een tatoeage op een lichte huid zijn dus doorgaans minder behandelingen nodig.
  • Plaats van de tatoeage: De plek van de tatoeage speelt ook een belangrijke rol. Hoe verder de tatoeage van het hart ligt, hoe meer behandelingen u nodig heeft. Dit heeft te maken met de afvoer van de inktdeeltjes. Hoe dichter de tatoeage zich bij het hart bevindt, hoe sneller en gemakkelijker de inktdeeltjes afgevoerd kunnen worden. Een behandeltraject van een tatoeage in het gezicht is dus korter dan van bijvoorbeeld een tatoeage op de voet.
  • Hoeveelheid inkt: De door amateurs gezette tatoeages zijn meestal ondiep en met weinig inkt aangebracht. Professionele tatoeages zijn dieper aangebracht met meer inkt en vragen daarom meer behandelingen. De hoeveelheid inkt is verdeeld in vier categorieën: amateur (letters, woorden en kleine symbolen), minimaal (één kleur, eenvoudig ontwerp), matig (één kleur, complex ontwerp), en aanzienlijk (veelkleurig, complex ontwerp).
  • Aantal lagen: Als er meerdere tatoeages over elkaar heen zijn getatoeeerd, zijn er meer behandelingen nodig. Dit heeft ook te maken met de hoeveelheid inkt.
  • Huidstructuur: Een gladde huid zonder littekenvorming is het eenvoudigst te behandelen. Zijn er littekens aanwezig, dan zijn doorgaans meer behandelingen nodig.
  • Kleuren inkt: U verwacht het misschien niet, maar zwart is de makkelijkste kleur inkt om te verwijderen. Rode pigmenten kunnen daarnaast ook eenvoudig worden verwijderd, maar andere kleuren, zoals groen, geel en oranje zijn hardnekkiger. Voor de verwijdering van deze kleuren zijn meer behandelingen nodig.

Hoe kan een ongewenste tatoeage behandeld worden?

Bij Derma2Care behandelen wij ongewenste tatoeages met laser. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat. U kunt alvast online onze blogs lezen om nog meer over ongewenste tatoeages te weten te komen!

QS Nd:YAG laser

Button KIEZEN

Het licht van de QS Nd:YAG-Laser wordt door het pigment van een pigmentvlek, tatoeage of permanente make-up geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en wordt het pigment afgebroken.

Blogs

cryolipolyse

Cryolipolyse; Het bevriezen van vetcellen

| Blog | No Comments
CRYOLIPOLYSE; HET BEVRIEZEN VAN VETCELLEN Cryolipolyse (vetbevriezing) is een behandeling die momenteel ontzettend populair is. Dit komt omdat we steeds bewuster en gezonder leven en hierbij een strak lichaam gewenst…
peeling in de zomer

Peeling in de zomer? Ja!

| Blog, Blog - Laser, Blog - ongewenste haren | No Comments
Peeling in de zomer? Ja! Een van de grootste misvatting over een chemische peeling is dat deze niet kunnen worden uitgevoerd in de zomer. Chemische peelings worden wereldwijd uitgevoerd, óók…
haren op mijn gezicht

‘Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht’

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
'Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht' “Als ik me niet scheer, zie je de haren op mijn gezicht heel duidelijk zitten. Dat geeft me toch het gevoel…