Wat is hypopigmentatie?

Hypopigmentatie is het gebrek aan of verlies van de natuurlijke huidskleur. Dit wordt veroorzaakt door een verminderd niveau van melanine, de stof die verantwoordelijk is voor de pigmentatie van de huid.

Er zijn drie belangrijke types van hypopigmentatie, met inbegrip van vitiligo, albinisme en het verlies van pigmentatie van de huid als gevolg van letsel of schade. Deze zijn meestal permanent, maar in sommige gevallen kunnen ze worden behandeld of zelfs genezen. Echter, een behandeling hangt af van het type, de ernst en de oorzaak van het probleem.

Hypopigmentatie

Hoe kan hypopigmentatie bij Derma2care behandeld worden?

Gebieden van de huid die zijn getroffen door blaren, brandwonden, infecties of andere verwondingen kunnen een verlies van pigmentatie ervaren. Dit is de enige soort dat niet altijd blijvend is, waarbij de huid zelf opnieuw pigment kan vormen in verloop van tijd.

Hypopigmentatie ten gevolge van beschadiging van de huid kan bij Derma2care behandeld worden met de Dermapen (microneedling). Tevens kan de hypopigmentatie gecamoufleerd worden door middel van camouflagetherapie.

Contact met Derma2care

Wilt u bij ons terecht voor een behandeling ? Neem dan contact met ons op. Wij dragen graag bij aan een gezonde huid.