Huidveroudering behandelen: zichtbare verbetering

Welke klachten ziet men bij huidveroudering?

Wanneer men spreekt over huidveroudering wordt vaak gedacht aan rimpels en fijne lijntjes. Naast deze klachten spelen een doffe huid, grove poriën, roodheid in de vorm van couperose of rosacea en pigmentvlekken, zoals bijvoorbeeld ouderdomsvlekken ook een belangrijke rol bij een verouderde huid.

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?

Naarmate men ouder wordt, vermindert de celproductie. Deze vertraagde celproductie heeft als gevolg dat minder collageen en elastine wordt aangemaakt. Daarnaast wordt de bestaande collageen en elastinevezels sneller afgebroken of raken beschadigd. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes en rimpels en wordt onze huid dunner en minder elastisch, waardoor deze verslapt. Ook het onderhuids vetweefsel wordt dunner waardoor de huid minder ‘vol’ en veerkrachtig wordt. Naast aanleg en het natuurlijke verouderingsproces zorgen de volgende factoren ook voor een verouderde huid:

  • Zonlicht, oftewel Ultraviolet licht breekt collageen en elastine in kleine stukjes. Veelvuldige blootstelling aan zonlicht geeft dus versnelde afbraak van collageen elastine in de huid en eerdere en meer uitgebreide rimpelvorming. Ultraviolet licht speelt ook een rol in het ontstaan van bruine zonnevlekken of ouderdomsvlekken (lentigines), vooral op de handen, decolleté en het gezicht. Ook couperose kan door zonlicht verergerd worden.
  • Door roken kan elastine en bindweefsel worden afgebroken en eerder rimpelvorming ontstaan. Bovendien verhoogt roken de kans op de ontwikkeling van huidkanker.

Hoe kunnen we huidveroudering behandelen?

Bij Derma2care kunnen we veilig en doeltreffend de symptomen van huidveroudering behandelen, zoals: rimpels en fijne lijntjes, huidverslapping, grove poriën, pigmentvlekken en roodheid.  Afhankelijk van de klachten kunnen de huidtherapeuten verschillende (gecombineerde) behandelmethoden inzetten om uw huid er weer steviger en stralender uit te laten zien.*

Laserbehandelingen en IPL

Om de structuur van uw huid te verbeteren en pigmentatie te verminderen wordt gebruik gemaakt van de Erbium:YAG laser, Erbium:Glass laser of de CO2 laser. Deze fractionele lasers schieten gecontroleerd een groot aantal kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht. Deze minuscuul kleine wondjes genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageenaanmaak krijgt een gigantische boost. Hierdoor zal uw huidstructuur aanzienlijk worden verbetert en wordt uw huid geëgaliseerd.*

Klachten als vaatjes en roodheid, zoals bijvoorbeeld bij couperose en rosacea, kunnen behandeld worden met onze vaatbehandelingen.

Chemische peelings

Heeft u last van fijne lijntjes, een doffe huid, grove poriën of pigmentvlekken? Dan heeft u veel baat bij een behandeling met een chemische peeling. Peelings bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder zuren, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief, efficiënt en veilig worden aangepakt.

Producten

Naast onze behandelingen is het van essentieel belang dat u thuis de juiste producten gebruikt. Onze huidtherapeuten geven u graag advies over de producten van ZO Skin Health en ZO Medical van dr. Zein Obagi. Deze producten dragen bij aan een gezonde en stralende huid en versterken het behandeleffect aanzienlijk.*

Injectables

Voor Injectables verwijzen wij u graag naar de gespecialiseerde artsen van het Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

Contact met Derma2care

Bent u benieuwd en wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden bij huidveroudering? Neem contact met ons op. Wij dragen graag bij aan een gezonde en stralende huid!

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.