Wat zijn grove poriën?

Poriën zijn openingen in de huid die ervoor zorgen dat talg en zweet uit de huid naar de oppervlakte worden gebracht. Via de poriën wordt het talg verspreid over de huid, wat zorgt voor een goede barrière functie van de huid.

Zijn poriën eenmaal groter geworden, is het niet makkelijk ze weer te reduceren. Het is dus zaak om te voorkomen dat poriën wijder of groter worden.

Grove-porien-derma2care-300x225

Wat zijn de oorzaken van grove poriën?

Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter en dus meer zichtbaar worden. De twee belangrijkste oorzaken van grove poriën, naast het hebben van aanleg, zijn:

  • Verlies van collageen (door bijvoorbeeld zonschade en het ouder worden). De huid wordt slapper met niet alleen rimpels tot gevolg; ook de poriën kunnen daardoor uitzakken.
  • Verstopte poriën; door bijvoorbeeld make-up of een verhoogde talgproductie (vette huid, acne). Grove poriën zijn dan ook vaak te vinden rond de neus en op de T-zone.

Wanneer bovenstaande oorzaken een langere tijd een rol spelen en de poriën eenmaal groter geworden zijn, dan is het moeilijk om deze weer te verkleinen. De poriewand is hierdoor opgerekt en bevat een te grote hoeveelheid aan talg.

Hoe kunnen grove poriën bij Derma2care behandeld worden?

In eerste instantie is het belangrijk dat de talgproductie gereduceerd wordt, waardoor de poriën minder snel verstopt raken en de poriewanden niet verder oprekken. Door een Peeling, zoals bijvoorbeeld een Salicylzuur of Glycolzuur Peeling, zullen de poriën minder snel verstopt raken.

Om de huidstructuur te verstevigen is het belangrijk dat de collageen en elastine aanmaak in de diepere huidlagen gestimuleerd wordt. Afhankelijk van uw huidtype en de ernst van de klacht kunnen we gebruik maken van de fractionele Erbium:YAG laser, de Erbium:Glass laser, de CO2 laser of de Dermapen. Deze fractionele lasers schieten een groot aantal hele kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht. Deze minuscuul kleine wondjes genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageenaanmaak krijgt een gigantische boost. Hierdoor zal uw huidstructuur aanzienlijk worden verbetert en zullen grove poriën worden verfijnd.*

Contact met Derma2care

Wilt u bij ons terecht voor advies over vergrote en verstopte poriën? Neem contact met ons op.

Wij dragen graag bij aan een gezonde en egale huid!

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.