huidonregelmatigheden

Gerstekorrels of ook wel milia genoemd, zijn harde witte bultjes die vaak gezien worden in het gezicht, rond de ogen. Ze worden nog wel eens aangezien voor mee-eters maar ze zijn niet gemakkelijk uit te drukken. Ze vragen ook om een andere behandeltechniek.

Welke soorten gerstekorrels / milia zijn er?

We maken onderscheidt tussen primaire en secundaire milia.

  • De primaire milia komen veel voor bij pasgeborene, dit wordt veroorzaakt door de nog niet goed ontwikkelde talgklieren. Deze zullen vanzelf verdwijnen de eerste maanden.
  • De secundaire milia bevatten keratine en komen voor bij volwassenen, voornamelijk rond de ogen, op de oogleden en op de wangen.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Een gerstekorrel ontstaat doordat er keratine (de hoornstof van de huid) ophoopt in de vorm van een korreltje. Er wordt veelal gedacht dat, net als bij mee-eters, er zich talg bevindt in de witte korreltjes, maar dit is niet het geval. Wij zien juist dat een gerstekorrel maken ontstaat bij een droge, gedehydrateerde huid.

De korrel kan niet vanzelf verdwijnen omdat er zich geen porie opening in de gerstekorrel bevindt, hierdoor kun je hem niet zelf uitdrukken.

Hoe kunnen huidonregelmatigheden behandeld worden?

Gerstekorrels kunnen bij Derma2Care goed worden behandeld door middel van een dieptereiniging, peelings en/of elektrocoagulatie. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat.

Coagulatie

Button KIEZEN

Tijdens de behandeling van coagulatie wordt met een klein naaldje de goedaardige huidafwijking verhit, dit heet coaguleren. De huidafwijking wordt vervolgens door het lichaam afgestoten waardoor het verdwijnt.

Dieptereiniging

Button KIEZEN

Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd. Door de talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid gaat ontsteken.

Peeling

Button KIEZEN

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is o.a. afhankelijk van de pH-waarde.

Blogs

rode wangen

Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Rode wangen: Welk type u ook heeft, het is te verhelpen Gezellige rode wangen van een koude wind, door een onhandige opmerking of een spannende wedstrijd, wanneer je last hebt van chronische roodheid…
pukkel

Waarom krijg ik meer pukkels in de herfst?

| Blog | No Comments
WAAROM KRIJG IK MEER PUKKELS IN DE HERFST? De hele zomer heeft u bijna of geen last gehad van pukkels, maar nu het langzaam minder zonnig begint te worden, wordt…
rimpels verminderen met de co2 laser

Rimpels verminderen met de CO2 laser

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Rimpels verminderen met de CO2 laser De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met…
Derma2Care