huidonregelmatigheden

Gerstekorrels of ook wel milia genoemd, zijn harde witte bultjes die vaak gezien worden in het gezicht, rond de ogen. Ze worden nog wel eens aangezien voor mee-eters maar ze zijn niet gemakkelijk uit te drukken. Ze vragen ook om een andere behandeltechniek.

Welke soorten gerstekorrels / milia zijn er?

We maken onderscheidt tussen primaire en secundaire milia.

  • De primaire milia komen veel voor bij pasgeborene, dit wordt veroorzaakt door de nog niet goed ontwikkelde talgklieren. Deze zullen vanzelf verdwijnen de eerste maanden.
  • De secundaire milia bevatten keratine en komen voor bij volwassenen, voornamelijk rond de ogen, op de oogleden en op de wangen.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Er wordt veelal gedacht dat, net als bij mee-eters, er zich talg bevindt in de witte korreltjes, maar dit is niet het geval. Er hoopt zich keratine op in deze bultjes, dit is de hoornstof van onze huid. We zien gerstekorrels vaker ontstaan bij een droge, gedehydrateerde huid, deze zullen niet spontaan verdwijnen. Dit komt omdat er zich geen porie opening in de gerstekorrel bevindt, daardoor zijn gerstekorrels niet zelf te uitdrukken.

Hoe kunnen huidonregelmatigheden behandeld worden?

Gerstekorrels kunnen bij Derma2Care goed worden behandeld door middel van een dieptereiniging, peelings en/of elektrocoagulatie. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat.

Coagulatie

Button KIEZEN

Tijdens de behandeling van coagulatie wordt met een klein naaldje de goedaardige huidafwijking verhit, dit heet coaguleren. De huidafwijking wordt vervolgens door het lichaam afgestoten waardoor het verdwijnt.

Dieptereiniging

Button KIEZEN

Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd. Door de talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid gaat ontsteken.

Peeling

Button KIEZEN

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is o.a. afhankelijk van de pH-waarde.

Blogs

egale benen

Egale benen? Deze behandelingen maken het waar!

| Blog, Blog - Laser, Blog - ongewenste haren | No Comments
Egale benen? Deze behandelingen maken dit waar! In het voorjaar krijgen wij veel vrouwen op consult met de vraag welke behandelingen geschikt zijn voor het krijgen van egale benen. Wij…
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet vierkant

Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet?

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet? Zo rond het voorjaar als de zon weer begint te schijnen, krijgen wij als huidtherapeuten regelmatig dezelfde vraag gesteld: “Is het veilig om…
rode huid

Hoe kom ik aan zo’n rode huid?

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Hoe kom ik aan zo'n rode huid? Heeft u last van een rode huid? Dan gaat u zich hier in het najaar waarschijnlijk extra aan storen. Dit komt omdat de…