huidonregelmatigheden

Gerstekorrels of ook wel milia genoemd, zijn harde witte bultjes die vaak gezien worden in het gezicht, rond de ogen. Ze worden nog wel eens aangezien voor mee-eters maar ze zijn niet gemakkelijk uit te drukken. Ze vragen ook om een andere behandeltechniek.

Welke soorten gerstekorrels / milia zijn er?

We maken onderscheidt tussen primaire en secundaire milia.

  • De primaire milia komen veel voor bij pasgeborene, dit wordt veroorzaakt door de nog niet goed ontwikkelde talgklieren. Deze zullen vanzelf verdwijnen de eerste maanden.
  • De secundaire milia bevatten keratine en komen voor bij volwassenen, voornamelijk rond de ogen, op de oogleden en op de wangen.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Een gerstekorrel ontstaat doordat er keratine (de hoornstof van de huid) ophoopt in de vorm van een korreltje. Er wordt veelal gedacht dat, net als bij mee-eters, er zich talg bevindt in de witte korreltjes, maar dit is niet het geval. Wij zien juist dat een gerstekorrel maken ontstaat bij een droge, gedehydrateerde huid.

De korrel kan niet vanzelf verdwijnen omdat er zich geen porie opening in de gerstekorrel bevindt, hierdoor kun je hem niet zelf uitdrukken.

Hoe kunnen huidonregelmatigheden behandeld worden?

Gerstekorrels kunnen bij Derma2Care goed worden behandeld door middel van een dieptereiniging, peelings en/of elektrocoagulatie. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat.

Coagulatie

Button KIEZEN

Tijdens de behandeling van coagulatie wordt met een klein naaldje de goedaardige huidafwijking verhit, dit heet coaguleren. De huidafwijking wordt vervolgens door het lichaam afgestoten waardoor het verdwijnt.

Dieptereiniging

Button KIEZEN

Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd. Door de talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid gaat ontsteken.

Peeling

Button KIEZEN

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is o.a. afhankelijk van de pH-waarde.

Blogs

ingegroeide haren

Ingegroeide haren

| Blog, Blog - Acne, Blog - ongewenste haren | No Comments
Ingegroeide haren U heeft ze vast wel eens gezien, de haren die horizontaal onder de huid liggen. De haar is uitgegroeid, maar komt niet in zijn geheel door de huid…
haren op mijn gezicht

‘Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht’

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
'Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht' “Als ik me niet scheer, zie je de haren op mijn gezicht heel duidelijk zitten. Dat geeft me toch het gevoel…
Renske Ypma

Renske Ypma kijkt terug op 15 mooie jaren Derma2Care!

| Blog | No Comments
Renske Ypma kijkt terug op 15 mooie jaren Derma2Care!  *Renske Ypma heeft dit blog in december 2017 geschreven.  In 2003 heb ik Derma2Care opgericht en opende ik mijn eerste praktijk in de…
Derma2Care