Couperose

Wat is Couperose?

Couperose is een veelvuldig voorkomende goedaardige huidaandoening die zich kenmerkt in rood/paarse vaatjes in het gelaat, de hals en het decolleté. Vooral de wangen en de neus zijn vaak aangedaan. Deze vaatjes zijn cosmetisch gezien ontsierend en niet meer functioneel. Vaak wordt het ook wel Rosacea genoemd én andersom. Dit is echter onterecht gezien bij Rosacea vaak ook sprake is van rode bultjes en ontstekingen. Bij Couperose zien wij deze klachten niet.

couperose

De oorzaak van Couperose

Couperose ontstaat doordat oppervlakkige vaatjes in de huid verslapt raken en zij daardoor uitzetten. Hierdoor ontstaat de rode kleur in de huid. Erfelijkheid is vaak één van de oorzaken. Als het huidprobleem voorkomt in de familie is de kans op het ontwikkelen hiervan  groter. Tevens verergert het door de zon. Het is daarom van groot belang dat u uw huid preventief  beschermt met een SPF 30 of hoger. Bij voorkeur een SPF op basis van minerale UV Filters gezien deze de huid het minst irriteren. De ZO Skin Health Sunscreen+Primer SPF 30 beschermt niet alleen, maar camoufleert ook heel licht de rode huid. Temperatuurswisselingen, bijvoorbeeld door saunagebruik of tijdens wintersport, kunnen ook de kans op het ontstaan van de gesprongen vaatjes verergeren.

De behandeling

Kijk voor meer informatie over de behandeling van Couperose op de behandelpagina van de vaatjes. Op deze pagina kunt u lezen hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Tarieven

Tijdens een consult zal de huidtherapeut met u bespreken welke behandeling het meest geschikt voor u is en ook de tarieven en eventueel aanvullende mogelijkheden met u doornemen. U vindt al onze tarieven op deze pagina.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze behandeling? Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten! U bent van harte welkom in een van onze vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Amstelveen, Haarlem, Heemstede & Hoofddorp!