Skip to main content
Acne

Acne (ook wel jeugdpuistjes genoemd) is een huidaandoening waarbij de talgklieren in je huid zijn verstopt. Dit uit zich in mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen.

Heb je wel eens last van acne? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 90% van alle mensen krijgt hiermee te maken. Gelukkig kan acne goed worden behandeld. Hoe eerder je er iets aan doet, hoe minder kans je hebt op acnelittekens of pigmentvlekken.

Voor alle vormen van acne kun je bij ons terecht voor een behandeling, van hevige acne tot milde puistjes. Ook kun je bij ons langskomen voor behandelingen die deze onzuiverheden voorkomen. Tijdens een vrijblijvend consult kijkt de huidtherapeut samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Je krijgt een advies op maat! Wil je een vrijblijvend consult inplannen of heb je vragen over acne? Bel ons dan op 088 224 0300 of chat met ons via de website.

Wil je acne verminderen? We hebben nu een leuke herfstactie! Tot en met november 2022 krijg je van ons bij elke peeling een gratis retinol boost!

Hoe ontstaat acne?

De belangrijkste factoren voor het ontstaan van acne zijn: een verhoogde talgproductie, afsluiting van de talgklieren en bacteriën. Daarnaast zijn er externe factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan en/of het verergeren van acne, zoals:

 • Zonlicht. Dit kan voor sommige mensen een oorzaak zijn van het ontstaan van acne of het verergeren hiervan.
 • Stress.
 • Hormonale veranderingen.
 • Producten. Vooral de oliehoudende producten kunnen een rol spelen.
 • Cosmeticagebruik. Dit kan acne verergeren, omdat cosmetica de poriën afsluit.
 • Verschillende geneesmiddelen; dit is vooral het geval als de acne plotseling optreedt, op een ongewone plaats of op latere leeftijd.
 • Voeding. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een verhoogde zuivelinname en suiker acne kunnen veroorzaken.
 • Lokale irritatie of wrijving. Bijvoorbeeld door het scheren.
 • Hoge vochtigheidsgraad van de omgeving.
 • Druk op de huid. Bijvoorbeeld door kleding op de huid, zoals strakke boorden of voorhoofdsbanden.

Welke soorten acne zijn er?

Wij onderscheiden verschillende soorten acne, namelijk:

 • Acne vulgaris. Dit is de meest voorkomende vorm van acne. Doorgaans is dit een vrij milde vorm.
 • Conglobata. Hierbij gaat het om zeer heftige ontstekingen van de talgklieren, die vaak op de rug dikke, rode en pijnlijke bobbels (infiltraten) veroorzaken. Vooral jonge mannen hebben een grote kans op het ontwikkelen van deze vorm.
 • Ectopica (Hidradenitis Suppurativa). Hierbij komen de afwijkingen voor op het lichaam, met name in de liezen en de oksels.
 • Maskne is een huidprobleem dat is ontstaan door het dragen van een mondmasker. In dit blog lees je er meer over.

Hoe wordt acne behandeld?

Je kunt bij ons goed terecht om acne in het gezicht en op het lichaam te behandelen. Wij behandelen acne door middel van een dieptereiniging, microdermabrasie of met een chemische peeling. Ben je benieuwd naar al onze chemische peelings? Klik dan hier!

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten

Acnelittekens

Acnelittekens komen vaak voor in het gezicht, op de rug of op de schouders. Wanneer je huid flink ontstoken is geraakt, kunnen er acnelittekens achterblijven. Deze littekens worden vaak als zeer storend ervaren. Wij zien veel cliënten met acnelittekens, doordat de acne te laat of niet goed is behandeld. Wij raden je dan ook aan om acne vroegtijdig te laten behandelen door een professionele huidtherapeut om acnelittekens te voorkomen.

Wij voorkomen acnelittekens natuurlijk liever dan dat we ze behandelen, maar als ze toch zijn ontstaan, ben je bij ons aan het juiste adres.

Acnelittekens kunnen we op verschillende manieren behandelen, mét of zonder laser. Behandelingen tegen acnelittekens zijn: de CO2 laser, de ErbiumGlass laser en de Erbium:YAG laser, maar ook microneedling en IPL. Daarnaast kunnen microdermabrasie en peelings ook worden ingezet om acnelittekens te verminderen. Wil je meer weten over het behandelen van acnelittekens? Klik dan hier.

Tijdens een vrijblijvend consult besluiten wij in overleg met jou welke behandeling het meest geschikt is. Wij geven je graag advies op maat!

acne

Review

“Tijdens het consult werd er aandachtig naar mijn wensen geluisterd en vervolgens werd een goed behandelplan opgesteld. De eerste peeling hebben we rustig opgebouwd en was goed gegaan, daarna koos mijn huidtherapeut voor een andere (sterkere) peeling en hier reageerde mijn huid super goed op! Ik kom nu 1x per 6 weken en dit houdt mijn huid super mooi.”

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Blogs

5 tips om veilig te zonnen

5 tips om veilig te zonnen

| Blog | No Comments
5 tips om veilig te zonnen Het is niet meer zo hip als vroeger om vol in de zon te gaan bakken voor een bruine teint. Daar zijn wij als…
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet vierkant

Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet?

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet? Zo rond het voorjaar als de zon weer begint te schijnen, krijgen wij als huidtherapeuten regelmatig dezelfde vraag gesteld: “Is het veilig om…
beginnende huidveroudering

Interview over beginnende huidveroudering

| Blog | No Comments
Huidtherapeuten Denise en Sophie interviewen elkaar over beginnende huidveroudering Denise (links) en Sophie (rechts) zijn beide werkzaam als huidtherapeute bij De Huidkliniek. Tijdens dit interview hebben wij gevraagd naar hun…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


  Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care