Wat zijn acne littekens?

Ten gevolge van het ontstekingsproces bij acne kunnen acne littekens optreden. Dit wordt ook wel restacne genoemd. Restacne kan bestaan uit verschillende vormen, zoals: rode vlekken, donkere vlekken/pigmentvlekken en/of littekenweefsel.

Acne littekensWelke type acne littekens zijn er?

Rode vlekken (rest acne)
Nadat de ontstekingen zijn verdwenen blijven gedurende 3 tot 9 maanden rode vlekjes zichtbaar op de plekken waar de ontstekingen hebben gezeten. Als deze vlekjes geheel vlak zijn is er meestal geen sprake van littekenweefsel.

Donkere vlekken
Zoals bij elke ontsteking van de huid die aan zonlicht wordt blootgesteld kan een donkere verkleuring ontstaan ter plekke van de acne. Bij donkerdere huidtypen en blootstelling aan zonlicht is het risico op deze donkere verkleuring, ook wel hyperpigmentatie genoemd, het grootst.

Littekenweefsel
Tijdens een ernstige vorm van acne waarbij ontstekingen zijn opgetreden, kan de huid flink beschadigd worden. De huid geneest dan met littekenweefsel. Dit kan zich uiten in ‘putjes’ in de huid.

Hoe kunnen acne littekens bij Derma2care behandeld worden?

De huidtherapeuten bij Derma2care kunnen verschillende (combinatie)behandelingen uitvoeren om uw acne littekens te verminderen. Dit is onder andere afhankelijk van het type en de ernst van de acne littekens.

Kleurverschillen die t.g.v. acne zijn ontstaan, zoals rode vlekken of pigmentverschillen, kunnen doeltreffend worden behandeld met onze vaatbehandelingenpigmentbehandelingen of met één van onze peelings. Deze behandelingen egaliseren uw huid en minimaliseren kleurverschillen.*

Bij structuurproblemen van de huid, zoals acnelittekens, kan uw behandeling bestaan uit een Dermapen behandeling of een fractionele laserbehandeling. Beide behandelingen zorgen voor een stimulatie van de collageen aanmaak in de huid, met als resultaat; een gladde, strakkere en stralende huid!*

Benieuwd welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid? Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat! Daarnaast kunt u online ook veel over Acne lezen in de blogs die Derma2care schrijft.

Contact met Derma2care

Wilt u van uw acne littekens af? Neem dan contact met ons op. Wij dragen graag bij aan een gezonde en egale huid. U kunt online nog meer lezen over Acne in de blogs van Derma2care.

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend.