acne

Bijna iedereen heeft wel eens last van een puistje, maar als dit met enige regelmaat voorkomt, spreken we van acne in het gezicht. Deze huidaandoening kan in het gezicht voor veel ongemak en onzekerheid zorgen. De behandelingen bij Derma2Care zijn gericht op het onder controle brengen van de acne en het voorkomen van huidbeschadigingen, zoals acnelittekens.

Welke vormen van acne in het gezicht zijn er?

  • Vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne. Meestal zichtbaar in een vrij milde vorm met zowel mee-eters als puistjes.
  • Comedonica, hierbij zijn alleen zwarte en witte mee-eters zichtbaar, er zullen geen ontstekingen ontstaan.
  • Conglobata, hierbij gaat het om zeer heftige ontstekingen van de talgklieren, die vaak op de rug dikke, rode en pijnlijke bobbels (infiltraten) veroorzaken. Vooral jonge mannen hebben een grote kans op het ontwikkelen van deze vorm.
  • Excoriée des jeunes filles is een vorm van acne waarbij veel huidbeschadigingen zijn opgetreden door het voortdurend krabbel en knijpen aan kleine puistjes of mee-eters.

Waarom ontstaat er sneller acne op de T zone van het gezicht?

De T-zone van het gezicht bestaat uit het voorhoofd, de neus en de kin. Het wordt de T-zone genoemd vanwege de vorm heeft van de hoofdletter T. Vaak zien we dat acne gelokaliseerd is op de T-zone, dit komt doordat er op deze plekken meer actieve talg-producerende klieren bevinden dan bijvoorbeeld op de wangen. Hierdoor zal de huid op deze gebieden vetter aanvoelen en sneller verstopt raken. Acne op de T-zone zien we voornamelijk tijdens de puberteid.

Factoren die acne kunnen veroorzaken zijn:

  • Een verhoogde talgproductie
  • Een verstoring in de afschilfering van dode huidcellen
  • Een afsluiting van het talgklierkanaal
  • Een verdikte hoornlaag, dit is de bovenste laag van de huid

Naast de T-zone zien wij dat acne ook vaak voorkomt op de onderzijde van de wangen en op de kaakrand. Deze vorm van acne is regelmatig zichtbaar na de puberteit.

acne in het gezicht

Hoe kan acne in het gezicht behandeld worden?

Er bestaan verschillende behandelingen die ingezet kunnen worden om acne effectief onder controle te brengen. Hieronder vindt u een overzicht van de behandelingen die Derma2Care aanbiedt bij gezichtsacne. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid. Iedere huid is anders en dient op haar eigen, unieke manier behandeld te worden.

Dieptereiniging

Button KIEZEN

Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd. Door de talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid gaat ontsteken.

Microdermabrasie

Button KIEZEN

Microdermabrasie is een peeling met hele fijne kristallen die de dode huidcellen afschuren, dit wordt ook wel een mechanische peeling genoemd. Deze behandeling stimuleert de celvernieuwing en verbetert de bloedcirculatie

Peeling

Button KIEZEN

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is o.a. afhankelijk van de pH-waarde.

Blogs

zon

Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid?

| Blog | No Comments
Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid? Bent u ook zo aan het genieten van de zon? In Nederland zijn we dol op de zon en proberen we iedere…
Gevaren zonnebank

Gevaren zonnebank nog steeds onderschat!

| Blog | No Comments
Gevaren zonnebank nog steeds onderschat! De afgelopen maanden hebben we weinig zon gezien in Nederland, waardoor onze zongebruinde  zomerhuid is vervaagd. Wij merken dan ook dat onze cliënten, ondanks onze adviezen,…
rimpels verminderen met de co2 laser

Rimpels verminderen met de CO2 laser

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Rimpels verminderen met de CO2 laser De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met…