Blog

Huidbescherming tijdens wintersport

By 14 januari 2020 No Comments
huidberscherming tijdens wintersport

Wie denkt dat de huid alleen door de zomerzon schade op kan lopen, heeft het mis. Juist de winterzon is fel en daarom gevaarlijk. Niet alleen tijdens de wintersport, maar ook tijdens de Hollandse winterdagen is de huid kwetsbaar en dus extra gevoelig voor zonnestralen. In dit blog leest u hoe u uw huid het beste kunt beschermen tijdens de wintersport én de Hollandse winterdagen!

Waarom is de zon sterker tijdens de wintersport?

Huidbescherming tijdens de wintersport is belangrijk vanwege de extra sterke UV- straling van de winterzon. De sterkte van de straling is afhankelijk van de hoogte waarop men zich bevindt en de weerkaatsing van de zon in de sneeuw.

Zowel zand als sneeuw reflecteert het zonlicht waardoor meer UV- straling de huid bereikt en er dus sneller verbranding optreedt. Bij zand wordt 20% van de zonnestralen weerkaatst, bij sneeuw ligt dit percentage op maar liefst 80%. Bovendien neemt de zonkracht op grote hoogte toe: per 1000 meter gaat de hoeveelheid UV- straling met 10% omhoog.

Daar komt nog bij dat de lucht in het hooggebergte een stuk ijler is, waardoor er minder zuurstof in de berglucht aanwezig is. UV- straling kan hierdoor minder goed gefilterd worden, waardoor verbranding van de huid nog gemakkelijker ontstaat.

Couperose: Schade door kou

Schade door kou treedt vooral op in het gezicht. Als het buiten vriest en men gebruik maakt van een crème op waterbasis, dan bevriest de opperhuid. Hierdoor gaan de bloedvaatjes in de huid kapot en kan couperose ontstaan of verergeren. Couperose verdwijnt niet vanzelf en kan alleen door middel van laser of IPL verwijderd worden. Voorkomen is dus beter dan genezen. Couperose en rode vlekken, als gevolg van de kou, kunnen worden voorkomen door de huid tijdens de wintermaanden extra goed te beschermen met een vette crèmes.

Hoe kan ik mijn huid tegen de winterzon beschermen?

Een hoge beschermingsfactor (SPF 50) is tijdens de wintersport echt aan te raden. Daarnaast is het belangrijk om uitdrogen van de huid te voorkomen. Een vette crème met UV- filter is dus noodzakelijk om het verbranden, uitdrogen en bevriezen van de huid tegen te gaan. UV- straling is altijd aanwezig, ook wanneer het bewolkt is: ga dus nooit onbeschermd de piste op! Wij raden deze zon bescherming aan. 

Contact

Wilt u een gericht productadvies? Neem dan contact met ons op, onze huidtherapeuten helpen u graag. U kunt ons bereiken door te bellen naar: 088 224 03 00

Lees hier meer blogs!

onderkin

Zo komt u van uw onderkin af!

| Blog | No Comments
ZO KOMT U VAN UW ONDERKIN AF! Kauwgom kauwen, kusjes therapie en miauwen als een kat zijn allemaal manieren waarvan gezegd wordt dat uw onderkin verminderd. Wij geloven hier niet…
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet vierkant

Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet?

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet? Zo rond het voorjaar als de zon weer begint te schijnen, krijgen wij als huidtherapeuten regelmatig dezelfde vraag gesteld: “Is het veilig om…
egale benen

Egale benen? Deze behandelingen maken het waar!

| Blog, Blog - Laser, Blog - ongewenste haren | No Comments
Egale benen? Deze behandelingen maken dit waar! In het voorjaar krijgen wij veel vrouwen op consult met de vraag welke behandelingen geschikt zijn voor het krijgen van egale benen. Wij…
Derma2Care

Leave a Reply