cryolipolyse

Gezonde voeding en voldoende beweging zijn belangrijk voor de lijn. Maar hoe vaak we ook naar de sportschool gaan of welk dieet we ook volgen, toch kampen we soms met ongewenst vet. Ongewenst lichaamsvet kan bij De Huidkliniek goed behandeld worden door middel van vetbevriezing, ook wel cryolipolyse genoemd.

Bij deze behandelmethode bevriezen huidtherapeuten het vet gedurende 40 minuten, waarna het door het lichaam zelf afgevoerd wordt. Het grote voordeel van vetbevriezing is dat de vetcellen permanent zijn verdwenen.

Probleemzones

Veel mensen storen zich aan zwembandjes rond de buik, vetrolletjes die boven de bh- rand uitkomen óf aan een onderkin. Het is niet gemakkelijk om op deze gebieden af te vallen door alleen veel te sporten of gezond te eten. Als je sporten met gezonde voeding combineert, zal je waarschijnlijk óók afvallen op plekken waar je dat liever niet wilt. De vetbevriezing behandeling biedt dé oplossing voor deze lokale gebieden zónder dat andere delen van het lichaam slanker worden. Dit zijn de meest voorkomende plekken waar we de vetbevriezing behandeling toepassen:

1. Buik

Als cliënten het hebben over de buik bedoelen ze vaak het vetrandje aan de voorkant van de buik en de lovehandles. Dit zijn twee gebieden die op dezelfde dag behandeld kunnen worden. De behandeling kan na 8 weken herhaald worden.

2. Bovenbenen

Cliënten die de bovenbenen laten behandelen willen vaak niet op andere plekken afvallen. Jammer genoeg kunnen wij niet zelf bepalen waar we afvallen als we sporten en/of diëten. Met vetbevriezing kan dit wel en is daarom een populaire behandeling voor de bovenbenen.

3. Onderkin

De onderkin kan goed behandeld worden met de kleinere vetbevriezingskop die speciaal is ontwikkeld voor de onderkin. Vetbevriezing voor de onderkin is een onderdeel van de Neck Lifting Treatment. Dit is een behandeling waar je een strakke kaaklijn door krijgt, zonder operatie. De Neck Lifting Treatment is drieledig en bestaat uit vetbevriezing van de onderkin, een laser of Tixel-behandeling en bindweefselmassage om zowel huidverslapping als vetophopingen aan te pakken.

De eerste menselijke patiënt liet het VAD-A2-medicijn binnen enkele uren na het begin van zijn griepsymptomen aan hem toedienen.
Het doel van ons laboratorium is om een multidrug-vrij vaccin te ontwikkelen dat kijk hier nu naar veel virale ziekten kan behandelen zonder de vorming van antilichamen op te wekken.
We verwachten ook dat veel infectieziekten te behandelen zullen zijn met therapeutische vaccins, waaronder veel bacteriesoorten en virussen.

Maak een afspraak

met één van onze huidtherapeuten

Hoe gaat een vetbevriezingsbehandeling in zijn werk?

Aan het begin van de behandeling tekenen de huidtherapeuten, in overleg met je, het behandelgebied af. Dit gebied wordt beschermd met speciale gelpads. Vervolgens wordt met een speciaal apparaat de huid rondom het gebied vacuüm gezogen. De vetcellen onder de huid worden gekoeld, waarna deze vetcellen bevriezen en afsterven. De afgestorven vetcellen worden vervolgens door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd. Na afloop van de behandeling wordt het behandelgebied kort gemasseerd.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Voorafgaand aan de behandeling maken de huidtherapeuten foto’s van het behandelgebied, dit wordt enkele weken na de behandeling herhaald om de reductie te kunnen beoordelen. De vetcellen die door de behandeling zijn beschadigd, worden door het lichaam opgeruimd. Dit proces kan 4 tot 12 weken duren. De reductie van het vetweefsel in de probleemzone zal langzaam zichtbaar worden.

Voordelen van de behandeling

 • Geen operatie nodig om vetcellen kwijt te raken
 • Behandeling is niet pijnlijk
 • Je kunt je dagelijkse bezigheden direct na de behandeling weer hervatten
 • Het lichaam wordt zelf aan het werk gezet om de vetcellen af te voeren
 • De behandeling heeft weinig tot geen risico’s
 • Het resultaat is na 2 tot 3 maanden al zichtbaar.
vetbevriezen

Huidproducten

Naast de behandelingen die wij in onze klinieken aanbieden is het belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken. Om het resultaat van de behandelingen te behouden is het daarom aan te raden om een van de volgende productsets voor thuis te gebruiken. Bekijk hier alle producten.

Ervaring vetbevriezing

Mijn bovenbenen zijn 1 keer behandeld. Na twee maanden was ik eigenlijk al vergeten dat ik het had gedaan tot mijn omgeving steeds vroeg of ik was afgevallen. Toen ik vervolgens foto’s van mijn benen ging maken zag ik het verschil. Ik ben er enorm blij mee en nu een jaar verder is het resultaat nog altijd zichtbaar.

Hoe ontstaat ongewenst vet?

 • Aanleg of een onderliggende aandoening kunnen de oorzaak zijn van ophopingen van ongewenst lichaamsvet. Hierdoor kunnen de lichaamsproporties uit balans raken.
 • Te weinig beweging is een algemeen bekende oorzaak van ongewenst lichaamsvet. Geadviseerd wordt om minstens 2,5 uur per week matig intensief te bewegen.
 • Ongezonde voeding is zeker in combinatie met te weinig beweging een echte boosdoener voor onze vethuishouding. Het is belangrijk om gezond te eten en voldoende water te drinken.

Contact

Ben je benieuwd of vetbevriezing geschikt is voor je huid? Je kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door te bellen naar nummer: 088 224 03 00.

Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over de behandeling, een huidscan om precies te kunnen beoordelen hoe wij je huid het beste kunnen behandelen en advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast onze vetbevriezing behandeling, kun je ook bij ons terecht om beenvaatjes te verwijderen, voor een bindweefselmassage, diverse beauty behandelingen én het behandelen van huidaandoeningen. De Huidkliniek is specialist op het gebied van verschillende soorten laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed?

Vetbevriezing wordt niet vergoed. Bekijk hier onze tarieven.

Hoe lang duurt een behandeling?

1 behandeling duurt 1 uur. Vaak komen mensen voor twee gebieden direct achter elkaar, je bent dan 2 uur bezig.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee de behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de behandeling kan roodheid zichtbaar zijn die binnen enkele uren zal verminderen, daarnaast kan het behandelgebied beurs aanvoelen. Er ontstaan soms blauwe plekken, dit kan enkele dagen aanhouden. Over het algemeen vinden onze cliënten de behandeling niet pijnlijk en kunnen ze hun dagelijkse bezigheden direct na de behandeling weer hervatten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Vier tot twaalf weken na de behandeling kun je reductie van vet in het behandelgebied waarnemen. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 8 tot 12 weken. Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de voor en nazorg?

Tijdens het vrijblijvend consult stellen de huidtherapeuten van De Huidkliniek een behandelplan op maat voor je op. Tijdens dit consult wordt tevens aandacht besteed aan de specifieke voor en nazorg maatregelen die je kan treffen.

Ben ik voor altijd van de probleemzones af?

De behandeling is heel geschikt om plaatselijke vetophopingen te reduceren, maar niet geschikt als afvalmethode. Het volhouden van een gezonde leefstijl is van groot belang. De vetcellen in het behandelgebied zullen permanent verdwijnen, maar aanwezige vetcellen kunnen nog steeds uitzetten, waardoor ze in omvang kunnen toenemen.

Wat zijn de risico’s?

In tegenstelling tot andere behandelingen zoals liposuctie, heeft vetbevriezing een minimale kans op schade of complicaties. De huid wordt tijdens de behandeling beschermd met een speciale gelpad, waardoor er geen huidbevriezing kan optreden. Vetcellen beschadigen bij een temperatuur van -9°C. Dit geldt niet voor de andere cellen in ons lichaam, hierdoor worden de vetcellen selectief vernietigd en blijven de andere cellen intact.

Blogs

peeling in de zomer

Peeling in de zomer? Ja!

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Peeling in de zomer? Ja! Een van de grootste misvattingen over een chemische peeling is dat deze niet kunnen worden uitgevoerd in de zomer. Chemische peelings worden wereldwijd uitgevoerd, óók…
dermaquest

Is een chemische peeling echt zo ‘chemisch’?

| Blog, Blog - Peeling | No Comments
Is een chemische peeling echt zo 'chemisch'? Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op…
pukkel

Laat je date niet verpesten door een pukkel!

| Blog, Blog - Acne | No Comments
LAAT JE DATE NIET VERPESTEN DOOR EEN PUKKEL! Dat zul je nét zien, op het moment dat je je eerste date hebt, voel je dat er onderhuids een pukkel begint…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care