disclaimer

Het licht van de Erbium:YAG Laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd, waardoor de laser gecontroleerde schadekolommen in de huid maakt. Deze schadekolommen geven de huid een trigger om nieuwe collageen en elastinevezels aan te maken. Hierdoor wordt de huid van binnenuit geherstructureerd.

Indicaties zoals zeer oppervlakkige littekens en fijne lijntjes zijn uitermate geschikt voor deze behandeling.

Hoe gaat de Erbium:YAG laser behandeling in zijn werk?

Indicaties zoals oppervlakkige littekens en fijne lijntjes zijn uitermate geschikt voor deze behandeling. De warmte van deze laser zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag wordt verdampt, waardoor oppervlakkige onregelmatigheden effectief behandeld kunnen worden.

Voor de behandeling wordt gestart, zal de huid goed ontvet worden met huidalcohol. De huidtherapeut zal bescherming op uw ogen aanbrengen en aangeven wanneer zij de eerste puls op de huid zet. De scherpe, brandende sensatie van iedere laserpuls kan een matige tot ernstige hoeveelheid ongemak opleveren. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende crème met SPF en indien gewenst, de Lycogel Breathable Camouflage SPF30 om de roodheid te camoufleren.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Na ongeveer een week is de huid hersteld. Deze laser verbeterd rimpels, littekens, pigmentvlekken en huidonregelmatigheden. De verbetering van de huid zal pas langzaam waarneembaar zijn in de weken en maanden na het herstel van de huid.

Uw huid kan tot 6 maanden na de laatste behandeling collageen en elastine aanmaken, waardoor de huid blijft verbeteren. Na deze 6 maanden stabiliseert het resultaat.

Welke huidreactie kan verwachten?

Na de behandeling kan de huid rood zijn. Dit houdt enkele uren tot 1-2 dagen aan. Na de behandeling kan er ook een lichte zwelling van de huid zichtbaar zijn. Ook kan er korstvorming ontstaan in de vorm van de laserpatronen, maar die is na 7 tot 10 dagen genezen. Het genezen gaat vaak gepaard met lichte vervelling. Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint. Vraag uw Huidtherapeut om advies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 3 tot 4 weken. Afhankelijk van de ernst van de indicatie zijn er 3-5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Voor de huidverjonging adviseren wij jaarlijks een onderhoudsbehandeling.

Welke huidproblemen worden er met de Erbium:YAG laser behandeld?

Doffe huid

Button KIEZEN

Een huid die straalt, oogt vanzelfsprekend gezonder, jonger en uitgerust, maar door verschillende invloeden kan de huid ook dof en vaal worden. Een doffe en vale huid oogt vaak minder gezond, ouder en vermoeid.

Huid
onregelmatigheden

Button KIEZEN

Naarmate we ouder worden ontstaan er vaak ontsierende onregelmatigheden op onze huid, zoals steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen.

Littekens

Button KIEZEN

Littekens kunnen, afhankelijk van de oorzaak, overal op het lichaam en gezicht voorkomen en ze zijn vooral vanuit cosmetisch oogpunt storend. Ook kunnen ze een blijvende herinnering aan het trauma vormen.

Pigment

Button KIEZEN

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Pigment beschermt je huid tegen de UV- straling die in zonlicht zit.

Rimpels

Button KIEZEN

Als u denkt aan rimpels zal dit waarschijnlijk samen gaan met het denken aan de verslapping van de huid. Wij merken steeds vaker dat dit niet meer de enige twee onderwerpen zijn die besproken worden bij huidveroudering.

Blogs

ingegroeide haren

Ingegroeide haren

| Blog, Blog - Acne, Blog - ongewenste haren | No Comments
Ingegroeide haren U heeft ze vast wel eens gezien, de haren die horizontaal onder de huid liggen. De haar is uitgegroeid, maar komt niet in zijn geheel door de huid…
peeling in de zomer

Peeling in de zomer? Ja!

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Peeling in de zomer? Ja! Een van de grootste misvatting over een chemische peeling is dat deze niet kunnen worden uitgevoerd in de zomer. Chemische peelings worden wereldwijd uitgevoerd, óók…
scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?  Iedereen herkent het wel: scheren is een makkelijke en snelle oplossing, maar de haren voelen stugger aan en groeien vrij…