co2 laser

Het licht van de CO2 laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd, waardoor gecontroleerde schadekolommen in de huid worden gemaakt. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger om nieuwe collageen en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd. Indicaties zoals diepe (acne)littekens en rimpels zijn uitermate geschikt voor deze behandeling. De warmte van deze laser zorgt er tevens voor dat de bovenste huidlaag wordt verdampt, waardoor oppervlakkige onregelmatigheden zoals pigment en verheven laesies, effectief behandeld kunnen worden.

Hoe gaat de CO2 laser behandeling in zijn werk?

Indicaties zoals diepe littekens en rimpels zijn uitermate geschikt voor de CO2 laser. De warmte van deze laser zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag wordt verdampt, waardoor oppervlakkige onregelmatigheden zoals pigment en verheven laesies, effectief behandeld kunnen worden.

Voor de behandeling wordt gestart, zal de huid goed ontvet worden met huidalcohol en wordt de sterkte van de laser aangepast aan het huidtype en de behandelindicatie. De huidtherapeut zal bescherming op uw ogen aanbrengen en aangeven wanneer zij gaat beginnen met de laserbehandeling. De CO2 Laser maakt gecontroleerde schadekolommen in de huid die zichtbaar zijn als kleine vierkantjes op de huid en hierdoor kan de huidtherapeut mooi op elke puls aansluiten en zo het hele behandelgebied behandelen. Elke puls kan als een scherpe, brandende sensatie voelbaar zijn en van iedere laserpuls kan het wat ongemak opleveren, wat per persoon verschillend is. Nadat het hele gebied is behandeld, krijgt u twee coldpacks mee naar huis om de huid te koelen gezien er zwelling en roodheid na de behandeling zichtbaar is.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De CO2 laser is de meest intensieve laser van dit moment, maar levert hierdoor ook de mooiste resultaten op. Deze laser verbeterd rimpels, littekens, pigmentvlekken en een verslapte huid. De verbetering van de huid zal pas langzaam waarneembaar zijn in de weken en maanden na het herstel van de huid.

Tot 6 maanden na de laatste behandeling is de productie van collageen en elastine nog actief waardoor de huid blijft verbeteren. Na deze 6 maanden stabiliseert het resultaat.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

De huid zal na de behandeling branderig aanvoelen. Rondom de ogen en de wangen treedt meestal de meeste zwelling op. Wondvocht kan uit de huid treden en nadien een korst vormen, indien deze gebieden niet voldoende gehydrateerd worden. Binnen ongeveer 2 dagen, kan een extreme bruining of lichte micro korstvorming verschijnen die niet langer dan 7-10 dagen zal aanhouden.

De korstvorming kan ook voor jeuk zorgen, maar dit is een teken van herstel. De met laser behandelde gebieden zullen in eerste instantie een felrode kleur krijgen. De roodheid zal in de weken na de behandeling vervagen. Nadat u eerst nog een roze huidskleur heeft, zal deze na een paar maanden weer normaal van kleur zijn. U kunt deze rode kleur goed camoufleren met Lycogel.

Wij raden onze cliënten aan om na de behandeling 1 week vrij te nemen of thuis te werken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 6 tot 12 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Voor de huidverjonging adviseren wij jaarlijks een onderhoudsbehandeling.

Welke huidproblemen worden er met de CO2 laser behandeld?

Doffe huid

Button KIEZEN

Een huid die straalt, oogt vanzelfsprekend gezonder, jonger en uitgerust, maar door verschillende invloeden kan de huid ook dof en vaal worden. Een doffe en vale huid oogt vaak minder gezond, ouder en vermoeid.

Huid
onregelmatigheden

Button KIEZEN

Naarmate we ouder worden ontstaan er vaak ontsierende onregelmatigheden op onze huid, zoals steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen.

Littekens

Button KIEZEN

Littekens kunnen, afhankelijk van de oorzaak, overal op het lichaam en gezicht voorkomen en ze zijn vooral vanuit cosmetisch oogpunt storend. Ook kunnen ze een blijvende herinnering aan het trauma vormen.

Pigment

Button KIEZEN

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Pigment beschermt je huid tegen de UV- straling die in zonlicht zit.

Rimpels

Button KIEZEN

Als u denkt aan rimpels zal dit waarschijnlijk samen gaan met het denken aan de verslapping van de huid. Wij merken steeds vaker dat dit niet meer de enige twee onderwerpen zijn die besproken worden bij huidveroudering.

Blogs

co2 laser bij acne

CO2 laser bij acnelittekens

| Blog | No Comments
CO2 LASER BIJ ACNELITTEKENS Het is al vervelend genoeg als u last heeft van acne, laat staan dat er acnelittekens achterblijven. Helaas kan er, theoretisch gezien, na iedere pukkel een…
pukkel

Laat je date niet verpesten door een pukkel!

| Blog, Blog - Acne | No Comments
LAAT JE DATE NIET VERPESTEN DOOR EEN PUKKEL! Dat zul je nét zien, op het moment dat je je eerste date hebt, voel je dat er onderhuids een pukkel begint…
egale benen

Egale benen? Deze behandelingen maken het waar!

| Blog, Blog - Laser, Blog - ongewenste haren | No Comments
Egale benen? Deze behandelingen maken dit waar! In het voorjaar krijgen wij veel vrouwen op consult met de vraag welke behandelingen geschikt zijn voor het krijgen van egale benen. Wij…
Derma2Care