retinol

Retinol is een vorm van Vitamine A-zuur en is een cosmetisch ingrediënt wat veelal wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Dit krachtige ingrediënt is vooral bekend geworden vanwege zijn bewezen huidverjongende werking.

Retinol in huidverzorgingsproducten

Retinol is veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Het wordt vooral veel toegevoegd in crèmes voor de ‘rijpere’ huid. Het ingrediënt verbeterd de huidstructuur, rimpelvorming en verminderd de zichtbaarheid van zonschade, maar geeft pas zichtbare resultaten bij het gebruik van 0,4% tot 1% concentraties. Tijdens een kosteloos consult kunnen onze huidtherapeuten u advies geven over het gebruik van retinolhoudende huidverzorging.

Retinol na een peeling

Bij Derma2Care wordt Retinol tevens toegevoegd als boost na peelings. Het vloeibare ingrediënt wordt als extra laag aangebracht over de gekozen peeling. Het versterkt de werking van iedere peeling, het versneld en intensiveert de afschilfering en versneld het herstel. Tevens geeft Retinol een stimulatie van de fibroblasten, dit zijn de cellen in onze huid die collageen- en elastinevezels produceren, en remt het de overproductie van pigmentcellen. Hierdoor heeft het Retinol een huidverjongende en pigment oplichtende werking.

Welke huidreactie kan ik verwachten na een peeling met retinol?

Direct na de behandeling zal er roodheid en lichte zwelling ontstaan, er kan ook een tijdelijke gele verkleuring van de huid zichtbaar zijn, dit is de kleur van het Retinol. Afhankelijk van de peeling zal er na 2 dagen in bepaalde mate schilfering optreden die ongeveer 3 tot 5 dagen zal aanhouden. Deze schilfering is door het gebruik van het Retinol vaak intensiever dan wanneer er geen Retinol is toegevoegd.

Welke huidproblemen worden er met de DermaQuest Peelings behandeld?

Acne

Button KIEZEN

Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren, die ervoor zorgen dat de huid soepel blijft.

Doffe huid

Button KIEZEN

Een huid die straalt, oogt vanzelfsprekend gezonder, jonger en uitgerust, maar door verschillende invloeden kan de huid ook dof en vaal worden. Een doffe en vale huid oogt vaak minder gezond, ouder en vermoeid.

Grove poriën

Button KIEZEN

Via de poriën wordt talg verspreid over de huid, wat ervoor zorgt dat onze huid wordt beschermd tegen o.a. infecties. Door verschillende oorzaken kunnen poriën ook groter worden.

Littekens

Button KIEZEN

Littekens kunnen, afhankelijk van de oorzaak, overal op het lichaam en gezicht voorkomen en ze zijn vooral vanuit cosmetisch oogpunt storend. Ook kunnen ze een blijvende herinnering aan het trauma vormen.

Pigment

Button KIEZEN

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Pigment beschermt je huid tegen de UV- straling die in zonlicht zit.

Rimpels

Button KIEZEN

Als u denkt aan rimpels zal dit waarschijnlijk samen gaan met het denken aan de verslapping van de huid. Wij merken steeds vaker dat dit niet meer de enige twee onderwerpen zijn die besproken worden bij huidveroudering.

Blogs

haren op mijn gezicht

‘Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht’

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
'Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht' “Als ik me niet scheer, zie je de haren op mijn gezicht heel duidelijk zitten. Dat geeft me toch het gevoel…
cryolipolyse

Cryolipolyse: Het bevriezen van vetcellen

| Blog | No Comments
CRYOLIPOLYSE: HET BEVRIEZEN VAN VETCELLEN Cryolipolyse (vetbevriezing) is een behandeling die momenteel ontzettend populair is. Dit komt omdat we steeds bewuster en gezonder leven en hierbij een strak lichaam gewenst…
co2 laser bij acne

CO2 laser bij acnelittekens

| Blog | No Comments
CO2 LASER BIJ ACNELITTEKENS Het is al vervelend genoeg als u last heeft van acne, laat staan dat er acnelittekens achterblijven. Helaas kan er, theoretisch gezien, na iedere pukkel een…
Derma2Care