retinol

Retinol is een vorm van Vitamine A-zuur en is een cosmetisch ingrediënt wat veelal wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Dit krachtige ingrediënt is vooral bekend geworden vanwege zijn bewezen huidverjongende werking. Het is dan ook een veelgebruikt ingrediënt in crèmes voor de ‘rijpere’ huid. Het ingrediënt verbetert de huidstructuur, gaat rimpelvorming tegen en vermindert de zichtbaarheid van zonschade, maar geeft pas zichtbare resultaten bij het gebruik van 0,4% tot 1% concentraties.

Naast dat u bij ons producten met Retinol kunt kopen, wordt bij Derma2Care het huidverjongend middel toegevoegd als boost na een peeling. Het vloeibare ingrediënt wordt als extra laag aangebracht over de gekozen peeling. Het versterkt de werking van de peeling door de afschilfering van de opperhuid te versnellen en te intensiveren. Tevens geeft Retinol een stimulatie van de fibroblasten (de cellen in onze huid die collageen- en elastinevezels produceren) en remt het de overproductie van pigmentcellen. Hierdoor heeft Retinol een huidverjongende en pigment oplichtende werking.

U bent altijd welkom voor een kosteloos consult. De huidtherapeuten van Derma2Care kunnen u advies geven over een peeling in combinatie met Retinol. U kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

Kosteloos consult

met één van onze huidtherapeuten

Wat is Retinol precies?

Retinol is een vorm van vitamine A (vitamine A in een voorstadium). Vitamine A is essentieel voor een goede gezondheid, vooral voor de gezondheid van ons grootste orgaan; de huid. Vitamine A krijgen we binnen via voeding. Het zit in eieren, vlees, vis, groenten en fruit (wortelen, spinazie, broccoli, watermeloen en abrikoos) en zuivel. Maar het is ook mogelijk om via een crème de huid te voorzien van vitamine A. Echter zit in huidproducten geen pure vitamine A, omdat dit direct zou oxideren, waardoor het geen effect heeft. Retinol biedt de oplossing.

Retinol is tegenwoordig vrij verkrijgbaar in huidverzorgingsproducten (bijvoorbeeld in de vorm van retinylpalmitaat) en in producten waarvoor een doktersrecept nodig is. Producten op doktersrecept met Retinol (ook wel retinoïden genoemd) bevatten een meer actief bestanddeel en zijn daardoor effectiever, maar geven ook een grotere kans op huidirritatie.

Behandelingen met Retinol

Bij Derma2Care worden verschillende huidproblemen effectief behandeld met maar liefst 7 DermaQuest peelings, allemaal in combinatie met een Retinol boost. Denk aan acne, een doffe huid, grove poriën, littekens, pigmentvlekken of rimpels. De Retinol boost werkt in combinatie met een peeling bijzonder effectief tegen acne en rimpelvorming.

Retinol en Acne

Al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw wordt vitamine A-zuur voorgeschreven aan mensen met acneklachten. Vitamine A-zuur kan de talgklieren met mee-eters ontstoppen en het verwijdert dode huidcellen. Maar ook crèmes met Retinol kunnen hierbij op een mildere manier ondersteuning bieden. Het stimuleert de aanmaak van gezonde huidcellen, ook rond de poriën, waardoor deze minder snel verstopt raken en puistjes worden voorkomen. Een peeling in combinatie met Retinol werkt bijzonder effectief tegen acne.

Retinol en rimpels

Omdat Retinol de aanmaak van collageen en elastine in de huid bevordert (de belangrijkste elementen voor een stevige en soepele huid) worden rimpels na een behandeling van een peeling in combinatie met Retinol minder diep en fijne lijntjes worden vervaagd. Daarbij draagt Retinol ertoe bij dat bindweefselcellen die collageen en elastine aanmaken langer in een goede conditie blijven.

Derma2Care producten met Retinol

Bij Derma2Care kunt u verschillende huidverzorgingsproducten met Retinol kopen, zoals de Retinol Skin Brightener 1 % of de Wrinkle + Texture Repair van ZO Skin Health. Neem gerust een kijkje in onze webshop.

Retinol ervaring

“Mega gladde huid” Ik heb een peeling ondergaan met een Retinol laag eroverheen. Ik vond het spannend om te ondergaan en het prikte ook best wel een beetje, maar het resultaat is prachtig. Mijn huid is zo ontzettend glad en egaal!

Contact

Bent u benieuwd naar een peeling in combinatie met Retinol of wilt u meer weten over onze huidverzorgingsproducten? U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door te bellen naar nummer: 085 019 4813.

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult krijgt u meer informatie over de behandeling, een huidscan om precies te kunnen beoordelen hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen en advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast behandelingen met Retinol, bieden wij nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor vetbevriezing en een bindweefselmassage. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in huidverjonging met laser. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed?

Als een peeling wordt ingezet voor de behandeling van acne of acnelittekens worden de behandelingen in sommige gevallen vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket dat u heeft afgesloten. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Heeft het gebruik van Retinol bijwerkingen?

Sommige mensen krijgen bij gebruik van Retinol last van roodheid en/of een schilferende huid. Ook maakt Retinol uw huid extra gevoelig voor de zon en kunt u het beter niet gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. De huidtherapeuten van Derma2Care geven u graag advies over het gebruik van Retinol bevattende huidverzorgingsproducten.

Welke huidreactie kan ik verwachten na een peeling in combinatie met Retinol?

Direct na de behandeling zal er roodheid en lichte zwelling ontstaan, er kan ook een tijdelijke gele verkleuring van de huid zichtbaar zijn, dit is de kleur van het Retinol. Afhankelijk van de peeling zal er na 2 dagen in bepaalde mate schilfering optreden die ongeveer 3 tot 5 dagen zal aanhouden. Deze schilfering is door het gebruik van Retinol vaak intensiever dan wanneer er geen Retinol is toegevoegd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de ernst van de indicatie zijn er 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.

Blogs

beautyweetjes

Maak tijdens het kerstdiner de blits met deze 10 beautyweetjes!

| Blog | No Comments
MAAK TIJDENS HET KERSTDINER DE BLITS MET DEZE 10 BEAUTYWEETJES! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake…
rode wangen

Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Rode wangen: Welk type u ook heeft, het is te verhelpen Gezellige rode wangen van een koude wind, door een onhandige opmerking of een spannende wedstrijd, wanneer je last hebt van chronische roodheid…
feiten en fabels over ontharen

Fabels en feiten over ontharen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Fabels en feiten over ontharen Er zijn vele methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Er bestaan ook een hoop fabels over deze ontharingsbehandelingen. Wij hebben de meest voorkomende…
bindweefselmassage bindweefselmassage

Plan een kosteloos consult!


IK WIL GRAAG DE DERMA2CARE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN

IK GEEF TOESTEMMING VOOR HET VERWERKEN VAN MIJN GEGEVENS*

IK GA AKKOORD MET DE PRIVACY VERKLARING VAN DERMA2CARE*Derma2Care