Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een speciale massagetechniek die wordt ingezet om zwelling af te voeren. Wij werken veel samen met plastisch chirurgen. Cliënten, die als gevolg van bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, last hebben van zwelling, helpen wij hier van af door middel van manuele lymfedrainage.

Wanneer wordt manuele lymfedrainage toegepast?

Na een operatieve ingreep, zoals een ooglidcorrectie, een facelift of een liposuctiebehandeling, kan er tijdens het herstel ‘zwelling’ optreden. Deze zwelling is niet alleen esthetisch gezien vervelend, maar kan ook het wondgezingsproces belemmeren. Door deze massagetechniek toe te passen, neemt de zwelling af en wordt het wondgenezingsproces bevorderd.

Hoe gaat de manuele lymfedrainage in zijn werk?

Tijdens deze massage wordt door middel van zachte bewegingen het lymfevocht, dat rijk is aan eiwitten en afvalstoffen, naar de lymfeknopen afgevoerd. Hierdoor zal de zwelling in het behandelde lichaamsdeel afnemen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De zwelling kan al enkele uren na de behandeling afnemen. De huid zal ook soepeler en minder strak aanvoelen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

De huid kan direct na de behandeling wat licht rood zijn, deze roodheid trekt meestal vrij snel weg. De huid voelt na de behandeling soepeler en minder strak aan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij adviseren om te starten met manuele lymfedrainage één week na een facelift en liposuctiebehandeling en één tot twee dagen na een ooglidcorrectie. We adviseren 1 tot 2 behandelingen. Het doel is om u enkele massagetechnieken aan te leren, zodat u de behandeling thuis kunt voortzetten.

Hoe regelmatiger het vocht wordt afgevoerd, hoe sneller de zwelling zal afnemen.

Blogs

Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet vierkant

Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet?

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet? Zo rond het voorjaar als de zon weer begint te schijnen, krijgen wij als huidtherapeuten regelmatig dezelfde vraag gesteld: “Is het veilig om…
beautyweetjes

Maak tijdens het kerstdiner de blits met deze 10 beautyweetjes!

| Blog | No Comments
MAAK TIJDENS HET KERSTDINER DE BLITS MET DEZE 10 BEAUTYWEETJES! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake…
onderkin

Zo komt u van uw onderkin af!

| Blog | No Comments
ZO KOMT U VAN UW ONDERKIN AF! Kauwgom kauwen, kusjes therapie en miauwen als een kat zijn allemaal manieren waarvan gezegd wordt dat uw onderkin verminderd. Wij geloven hier niet…
Derma2Care