Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een speciale massagetechniek die wordt ingezet om zwelling af te voeren. Wij werken veel samen met plastisch chirurgen. Cliënten, die als gevolg van bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, last hebben van zwelling, helpen wij hier van af door middel van manuele lymfedrainage.

Wanneer wordt manuele lymfedrainage toegepast?

Na een operatieve ingreep, zoals een ooglidcorrectie, een facelift of een liposuctiebehandeling, kan er tijdens het herstel ‘zwelling’ optreden. Deze zwelling is niet alleen esthetisch gezien vervelend, maar kan ook het wondgezingsproces belemmeren. Door deze massagetechniek toe te passen, neemt de zwelling af en wordt het wondgenezingsproces bevorderd.

Hoe gaat de manuele lymfedrainage in zijn werk?

Tijdens deze massage wordt door middel van zachte bewegingen het lymfevocht, dat rijk is aan eiwitten en afvalstoffen, naar de lymfeknopen afgevoerd. Hierdoor zal de zwelling in het behandelde lichaamsdeel afnemen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De zwelling kan al enkele uren na de behandeling afnemen. De huid zal ook soepeler en minder strak aanvoelen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

De huid kan direct na de behandeling wat licht rood zijn, deze roodheid trekt meestal vrij snel weg. De huid voelt na de behandeling soepeler en minder strak aan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij adviseren om te starten met manuele lymfedrainage één week na een facelift en liposuctiebehandeling en één tot twee dagen na een ooglidcorrectie. We adviseren 1 tot 2 behandelingen. Het doel is om u enkele massagetechnieken aan te leren, zodat u de behandeling thuis kunt voortzetten.

Hoe regelmatiger het vocht wordt afgevoerd, hoe sneller de zwelling zal afnemen.

Blogs

haren op mijn gezicht

‘Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht’

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
'Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht' “Als ik me niet scheer, zie je de haren op mijn gezicht heel duidelijk zitten. Dat geeft me toch het gevoel…
pukkel

Waarom krijg ik meer pukkels in de herfst?

| Blog | No Comments
WAAROM KRIJG IK MEER PUKKELS IN DE HERFST? De hele zomer heeft u bijna of geen last gehad van pukkels, maar nu het langzaam minder zonnig begint te worden, wordt…
ingegroeide haren

Ingegroeide haren

| Blog, Blog - Acne, Blog - ongewenste haren | No Comments
Ingegroeide haren U heeft ze vast wel eens gezien, de haren die horizontaal onder de huidoppervlak liggen. De haar is uitgegroeid, maar komt niet in zijn geheel door de huid…
Derma2Care