dermaquest

Bij Derma2Care maken we gebruik van 7 verschillende DermaQuest peelings. Deze peelings bevatten één of meerdere soorten zuren op basis van een lage pH-waarde. Er wordt onderscheid gemaakt tussen salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, TCA en verschillende enzymen. Tijdens een kosteloos consult wordt beoordeeld welke peeling het beste past bij uw huidklacht en huidconditie

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Welke soorten DermaQuest Peelings zijn er?

MangoBrite Resurfacer. Deze milde peeling op basis van melkzuur en mango pulp enzymen is ideaal voor de gevoelige rosacea huid. De huid wordt sterk gehydrateerd en voelt gladder en zachter aan. Na deze peeling zal de huid niet gaan schilferen.

Power Pumpkin Resurfacer. Deze peeling, op basis van glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en pompoenenzymen, vermindert lichte acneklachten en hydrateert en egaliseert de huid. Deze peeling wordt veel ingezet bij milde acne- en rosaceaklachten.

Salicylic acid Resurfacer 20%. Deze peeling bevat 20% salicylzuur en is daardoor zeer geschikt voor de acnehuid. Het verweekt de bovenste huidlagen, vermindert de talgverstoppingen en voorkomt en vermindert de kans op ontstekingen.

Salicylic acid Peel 30% lijkt sterk op de Salicylic acid Resurfacer maar bevat 10% meer salicylzuur. Hierdoor wordt de peeling veelal ingezet bij actieve acne met ontstekingen.

Modified Jessner’s is een samengestelde peeling op basis van salicylzuur, melkzuur en resorcinol. Deze krachtige peeling egaliseert de huidtoon, vermindert pigmentatie, voorkomt en vermindert actieve acne en verwijdert de bovenste laag dode huidcellen. Hierdoor is deze peeling zeer geschikt voor een acne met pigmentvlekjes.

Glycolic acid Resurfacer 70%. Het glycolzuur in deze peeling hydrateert en egaliseert de huid. Tevens wordt de huid gestimuleerd om collageen te produceren. Deze peeling wordt veelal ingezet voor huidverbetering van een doffe en verdikte huid en het voorkomen van fijne lijntjes.

TCA/Salicylic Peel. Deze peeling bevat zowel TCA (Trichloorazijnzuur) als salicylzuur en wordt ook ingezet voor huidverbetering. De huidtextuur zal verbeteren, de bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd en de huid zal egaliseren.

Welk huidreactie kan ik verwachten?

De huidreacties zijn afhankelijk van de intensiteit van het huidprobleem en de gekozen peeling. In eerste instantie zal er na de behandeling roodheid en lichte zwelling ontstaan. Afhankelijk van de peeling zal er na 2 dagen in bepaalde mate schilfering optreden die ongeveer 3 tot 5 dagen zal aanhouden. Wij bieden ook peelings aan waarbij er géén huidreactie optreedt, zoals de Stimulator Peel van ZO Skin Health.

Welke huidproblemen worden er met de DermaQuest Peelings behandeld?

Acne

Button KIEZEN

Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren, die ervoor zorgen dat de huid soepel blijft.

Doffe huid

Button KIEZEN

Een huid die straalt, oogt vanzelfsprekend gezonder, jonger en uitgerust, maar door verschillende invloeden kan de huid ook dof en vaal worden. Een doffe en vale huid oogt vaak minder gezond, ouder en vermoeid.

Huidonregelmatigheden

Button KIEZEN

Naarmate we ouder worden ontstaan er vaak ontsierende onregelmatigheden op onze huid, zoals steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen.

Rimpels

Button KIEZEN

Als u denkt aan rimpels zal dit waarschijnlijk samen gaan met het denken aan de verslapping van de huid. Wij merken steeds vaker dat dit niet meer de enige twee onderwerpen zijn die besproken worden bij huidveroudering.

Roodheid

Button KIEZEN

Roodheid, ook wel erytheem genoemd, is iets waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Rode wangetjes worden vaak beschouwd als een teken van gezondheid.

Blogs

rimpels verminderen met de co2 laser

Rimpels verminderen met de CO2 laser

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Rimpels verminderen met de CO2 laser De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met…
peeling in de zomer

Peeling in de zomer? Ja!

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Peeling in de zomer? Ja! Een van de grootste misvatting over een chemische peeling is dat deze niet kunnen worden uitgevoerd in de zomer. Chemische peelings worden wereldwijd uitgevoerd, óók…
egale benen

Egale benen? Deze behandelingen maken het waar!

| Blog, Blog - Laser, Blog - ongewenste haren | No Comments
Egale benen? Deze behandelingen maken dit waar! In het voorjaar krijgen wij veel vrouwen op consult met de vraag welke behandelingen geschikt zijn voor het krijgen van egale benen. Wij…
Derma2Care