acne behandeling

We krijgen allemaal wel eens in ons leven te maken met acne. Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Acne ontstaat door de verstopping van talgklieren en komt dan ook vooral voor op plekken waar we veel talgklieren hebben, zoals in het gezicht en op ons bovenlichaam. Onbehandeld kan acne ook vervelende littekens veroorzaken.

Voor de behandeling van acne en acnelittekens, ben je bij Derma2Care aan het juiste adres. Zo behandelen wij cliënten met acne variërend van milde puistjes tot hevige acne. Derma2Care heeft een tal van behandelmogelijkheden, tijdens een vrijblijvend consult kijken we samen met jou welke behandeling geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat. Wij zijn te bereiken op: 088 224 03 00.

Op je gemak meer lezen over acne en mogelijke behandelingen? Derma2Care publiceert met regelmaat artikelen en blogs.

Acne behandeling met een peeling

Onze huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren die ervoor zorgen dat de huid soepel blijft. Als een talgklier verstopt raakt ontstaat er een pukkel. Met een peeling zorgen we dat de huid schoon en dun blijft waardoor talg niet verstopt kan raken.

Een peeling kan ook goed ingezet worden als je tijdelijk een onrustige huid hebt door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Veel vrouwen krijgen last van pukkels bij het wisselen van anticonceptie, een peeling is dan de perfecte behandeling om te zorgen dat de huid weer rustig wordt.

Acne behandeling met microdermabrasie

Microdermabrasie is een peeling met een speciaal apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huidcellen worden verwijderd doordat de huid vacuüm wordt gezogen en tegelijkertijd fijne kristallen tegen de huid worden gespoten.

Microdermabrasie werkt in de opperhuid (de bovenste huidlaag). De huid krijgt door de behandeling een betere doorbloeding waardoor de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd wordt. De zuigende werking van microdermabrasie werkt zeer effectief tegen de verstopping van talgklieren die acne veroorzaken.

Acne littekens behandeling

Acnelittekens kunnen bij Derma2Care goed behandeld worden mét of zonder laser. Als specialist in laserbehandelingen heeft Derma2Care een groot aanbod aan lasers. De CO2 laser, de ErbiumGlass laser en de Erbium:YAG laser zijn alle drie geschikt voor het verminderen van de littekens. De CO2 laser is de meest intensieve laser die wij aanbieden maar hierdoor ook het meest effectief.

Bij laserbehandeling heb je over het algemeen meer huidreactie dan bij de acnelitteken behandelingen zonder laser. Zo zijn de Dermapen, IPL, microdermabrasie en peelings uitstekende behandelingen om de littekens zonder laser te verminderen.

Deze behandelingen worden vaak ingezet bij mensen die milde acnelittekens willen laten behandelen, zonder dat hier lang huidreactie van te zien is. Tijdens een vrijblijvend consult bepalen wij samen met jou welke behandeling het meest geschikt is.

Acne behandelingen worden vaak vergoed

Het verschilt per zorgverzekeraar of een acne of acnelittekenbehandeling wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer je een aanvullend pakket hebt binnen jouw zorgverzekering. Je kunt contact opnemen met jouw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten

Tips tegen acne

Helaas kun je acne niet volledig voorkomen, wel gelden de volgende tips bij een onrustige huid:

  • Blijf ervan af! Hoe verleidelijk het ook is om te gaan knijpen, probeer het echt niet te doen.
  • Stip de pukkel aan met een product op basis van Benzylperoxide en/of Salicylzuur. Benzylperoxide doodt de acnebacterie waardoor de puist sneller zal uitdrogen, salicylzuur heeft een talg oplossende en ontstekingsremmende functie waardoor de ontstekingsreactie afneemt.
  • Als je toch gebruik wilt maken van make-up kun je het beste kiezen voor een minerale foundation. Een minerale foundation zoals Lycogel sluit de huid niet volledig af waardoor de huid wordt voorzien van zuurstof. Hierdoor verstopt de huid niet, ideaal voor de acnehuid.
  • Kom langs. Als je wilt dat je acne wordt behandeld, kun je altijd langskomen en op de dag zelf bellen, zodat we je kunnen helpen.

Acne producten

Naast de behandelingen die wij in onze klinieken aanbieden is het belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken. Wij verkopen in onze webshop 3 sets producten voor acne in verschillende prijscategorieën vanaf €88,-. Bestel de acneproducten hier.

Voor en na foto’s van een acne behandeling

microdermabrasie voor en na

Acne behandeling ervaring

“Peeling” Tijdens het consult  werd aandachtig naar mijn wensen geluisterd en vervolgens werd een goed behandelplan opgesteld. De eerste peeling hebben we rustig opgebouwd en was goed gegaan, daarna koos mijn huidtherapeut voor een andere (sterkere) peeling en hier reageerde mijn huid super goed op! Ik kom nu 1x per 6 weken en dit houdt mijn huid super mooi.

Contact

Ben je benieuwd naar een acne of acnelittekenbehandeling bij Derma2Care? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over de behandeling en bovendien een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij jou het beste kunnen behandelen. Ook krijg je advies over huidverzorging.

Derma2Care heeft 12 locaties verspreid over West en Midden Nederland, waaronder Amsterdam, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne en acnelittekenbehandelingen, biedt Derma2Care nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om je tatoeage weg te laten laseren, voor een bindweefselmassage én het behandelen van huidaandoeningen. Wij zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of curetteren wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer je een aanvullend pakket hebt binnen jouw zorgverzekering. Je kunt contact opnemen met jouw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Enkele seconden na de behandeling kun je merken, dat het behandelde plekje wat roder en gevoeliger kan zijn. Het is ook mogelijk dat puntbloedingen ontstaan. Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint. Vraag jouw huidtherapeut om advies. De huidreactie wordt door onze cliënten niet als storend ervaren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 3 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 2-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Als je huid na één tot twee weken is hersteld, kun je reductie van de onregelmatigheden in het behandelgebied waarnemen. Omdat het vaak om een kleine oppervlakte gaat, ondervinden onze cliënten hier nauwelijks of geen hersteltijd van.

Blogs

Gevaren zonnebank

Gevaren zonnebank nog steeds onderschat!

| Blog | No Comments
Gevaren zonnebank nog steeds onderschat! De afgelopen maanden hebben we weinig zon gezien in Nederland, waardoor onze zongebruinde  zomerhuid is vervaagd. Wij merken dan ook dat onze cliënten, ondanks onze adviezen,…
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet vierkant

Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet?

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet? Zo rond het voorjaar als de zon weer begint te schijnen, krijgen wij als huidtherapeuten regelmatig dezelfde vraag gesteld: “Is het veilig om…
feiten en fabels over ontharen

Fabels en feiten over ontharen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Fabels en feiten over ontharen Er zijn vele methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Er bestaan ook een hoop fabels over deze ontharingsbehandelingen. Wij hebben de meest voorkomende…
microdermabrasie microdermabrasie

Plan een vrijblijvend consult!


IK WIL GRAAG DE DERMA2CARE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN

IK GEEF TOESTEMMING VOOR HET VERWERKEN VAN MIJN GEGEVENS*

IK GA AKKOORD MET DE PRIVACY VERKLARING VAN DERMA2CARE*Derma2Care