keratosis pilaris

Keratosis Pilaris is een huidaandoening die bij heel veel mensen voorkomt. Het kenmerkt zich door ruwe, rode bultjes op de bovenarmen, bovenbenen, billen en/of wangen. Het lijkt sterk op kippenvel. De behandeling hiervan is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wel wenselijk zijn.

Hoe kan Keratosis Pilaris behandeld worden?

IPL

Button KIEZEN

Het licht van de IPL (Intense Pulsed Light) wordt door de rode kleurstof in het vat en/of door het pigment van een pigmentvlek geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij

PEELINGS

Button KIEZEN

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is o.a. afhankelijk van de pH-waarde.

Wat is Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris wordt veroorzaakt door kleine verstoppingen van de haarzakjes waardoor er rode bultjes ontstaan. Het is een onschuldige huidaandoening die doorgaans geen klachten zal geven. Er kunnen in enkele gevallen kleine ontstekingen ontstaan als gevolg van verstoppingen.

Keratosis Pilaris is een familiaire huidaandoening, de kans is daarom groot dat u het ontwikkeld als het in de familie voorkomt.

Wat kunt u zelf doen aan Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris kan jammer genoeg niet volledig genezen worden, máár de roodheid en de bultjes kunnen wel verminderen waardoor de huidaandoening minder zal storen.

Omdat de huid ruw aanvoelt wordt er vaak gedacht dat het scrubben van de huid de huidaandoening zal verbeteren. Dit klopt deels, want een te grove korrel kan de huid juist alleen nóg maar meer laten irriteren. Het ‘scrubben’ met een enzymatische peeling of glycolzuur geeft veel minder irritatie en zorgt ervoor dat de huid gladder en zachter zal aanvoelen, dit is de beste thuisbehandeling.

Als dit niet voldoende is, kunnen wij door middel van een chemische peeling de klachten verminderen. De roodheid die vaak als storend wordt ervaren zal o.a. met IPL verminderd kunnen worden. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met uw welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Blogs

zon

Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid?

| Blog | No Comments
Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid? In Nederland zijn we dol op de zon. Zonlicht is een belangrijke bron van vitamine D, wat essentieel is voor onze botten…
scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op uw haren?  Iedereen herkent het wel: scheren is een makkelijke en snelle oplossing, maar de haren voelen stugger aan en groeien vrij…
cryolipolyse

Cryolipolyse: Het bevriezen van vetcellen

| Blog | No Comments
CRYOLIPOLYSE: HET BEVRIEZEN VAN VETCELLEN Cryolipolyse (vetbevriezing) is een behandeling die momenteel ontzettend populair is. Dit komt omdat we steeds bewuster en gezonder leven en hierbij een strak lichaam gewenst…
Derma2Care